Dünyadan Haberler

Mahkemede Trump Davasında Yeni Karar

Eski ABD Başkanı Donald Trump, mal varlığını olduğundan fazla göstererek ticari muhataplarını aldattığı iddiasıyla dava açıldı. Devamında, açılan davada suçlu olduğu ortaya çıktı.

35 sayfalık kararda Trump ve adına çalışan yöneticilerin, yıllık finansal durumları hakkında yalan söyleyerek uygun kredi ve düşük sigorta primi elde ettiğinin tespiti gerçekleşti. Ayrıca, bu yolla yasaların ihlal olduğu ortaya çıktı.

 

Ticari Muhatapları Aldattı

New York Başsavcısı Letitia James’in mal varlığını olduğundan fazla gösterme iddiasıyla Eski ABD Başkanı Donald Trump’a açtığı davada karar çıktı.  New York Eyalet Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, Trump’ın fazla mal varlığı bildirimi yaparak ve şirketinin net değerini olduğundan fazla gösterdiğini belirtti. Devamında bankaları, sigorta şirketlerini ve diğer ticari muhataplarını aldattığı sonucuna vardı. 35 sayfalık kararda Trump ve adına çalışan yöneticilerin yıllık finansal durumları hakkında yalan söylediği ortaya çıktı. Dahası, uygun kredi ve düşük sigorta primi elde ettiği kayıtlara geçti. Ayrıca, bu yolla yasaları ihlal ettikleri ortaya çıktı.

Mahkemede Trump Davasında Yeni Karar
Mahkemede Trump Davasında Yeni Karar

Şirketi Operasyonları İncelenecek

Engoron,  ayrıca Trump’ın bazı işletme ruhsatlarının ceza olarak iptali kararını verdi. Ardından, Trump Organization şirketinin operasyonlarının bağımsız bir gözlemci tarafından denetlenmesine hükmetti.

Mahkemede Trump Davasında Yeni Karar
Mahkemede Trump Davasında Yeni Karar

Ne Olmuştu ?

New York Başsavcısı Letitia James, Eylül 2022’de Trump’a dava açmıştı. Açılan davada Trump, çocukları ve Trump Organization şirketi banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda daha iyi ticari şartlar elde etmek için fazla mal varlığı bildiriminde bulunmak ve 10 yıl boyunca yanlış bilgilendirme yapmakla suçlanmıştı. İHA’nın edindiği bilgiye göre, değerleri abartılı olan  varlıkların arasında Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago mülkü, Manhattan Trump Tower’daki çatı katı dairesi ve çeşitli ofis binaları ile golf sahalarının olduğu iddianamede yer almıştı.

Donald Trump’a  Yeni Bir  Suçlama  Daha//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu