Gündemİlçe Haberleri

Manyas’ın Sıra Dışı Güzelliği

Ören Mahallesi'nin Sular Altındaki Hikayesi

Manyas’ın Sıra Dışı Güzelliği

Ören Mahallesi’nin Sular Altındaki Hikayesi

Balıkesir’in Manyas ilçesine bağlı Ören Mahallesi, Manyas Barajı’nın etkisiyle her ilkbaharda su seviyesinin yükselmesiyle adaya dönüşen tepelik bir alana ev sahipliği yapıyor. Mahallenin çevresi ormanlarla kaplı olup, barajla birleştiği noktada ise bu doğal güzelliklerle birleşen manzara adeta görsel bir şölen sunuyor.

Manyasin Sira Disi Guzelligi 1

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 1993 yılında başlatılan ve 2009’da sulama amacıyla hizmete alınan Manyas Barajı, bölge halkının hayvancılıkla geçimini sağladığı bir yerleşim birimi olan Ören Mahallesi’ni etkiliyor.

Manyasin Sira Disi Guzelligi 2

Mahalle sakinleri, her ilkbahar olduğu gibi barajın su seviyesinin yükselmesiyle çevredeki tepelerin sular altında kalmasını izliyor. Bu durum, mahallenin çevresinde adeta bir ada oluşturuyor. Baraj havzasında kalan tepelik alanın üzerinde yer alan çiftlik ve diğer yapılar ise sular altında kaldığı için kullanılamıyor. Ancak yaz aylarında su seviyesinin düşmesiyle beraber alan yeniden karaya dönüşüyor ve mahalle sakinleri burayı kullanabiliyor.

Manyasin Sira Disi Guzelligi 4

Ören Mahallesi, bu eşsiz manzarayı yerli ve yabancı turistlere tanıtmak amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Mahalle muhtarı ve yerel sakinler, bölgenin doğal güzelliğini korumak ve turizme açmak için çaba harcıyor. Bu kapsamda, özellikle bahar aylarında bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmek adına sosyal medyada ve çeşitli platformlarda paylaşımlar yapılıyor. Mahalle sakinleri, bölgenin turizme kazandırılması için yerel ve merkezi yönetimden destek bekliyor.

Manyasin Sira Disi Guzelligi 5

Manyas Barajı’nın etkisi altında kalan Ören Mahallesi, doğal güzelliğiyle ve ilginç manzarasıyla hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Bandırma’da 23 Nisan Coşkusu

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu