EğitimGündem

MEB’in Sınıf Annesine İlişkin Kararı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen-veli iletişimini sağlamak amacıyla uygulanan "sınıf anneliği" pratiğini kaldırdı.

MEB’in Sınıf Annesine İlişkin Kararı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen-veli iletişimini sağlamak amacıyla uygulanan “sınıf anneliği” pratiğini kaldırdı. Bakanlık, 81 ile gönderdiği yazı ile sınıf anneliği adı altında görevlendirilen velilerin, diğer velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğuna dair şikayetler alındığını belirtti.

Gelen şikayetler üzerine alınan kararda, sınıf annelerinin öğretmenlerin işlevselliğini engellediği ve sınıf içine müdahalede bulunduğu ifade edildi. Karar, öğretmen-veli ilişkisinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi amacıyla alındığı belirtildi. Ancak, sınıf anneliği uygulamasının kaldırılmasına karşı bazı veliler ve öğretmenler, bu uygulamanın okuldaki işleri kolaylaştırdığını ve olumlu katkılar sağladığını düşünüyor.

Sınıf annelerinin öğretmenlerin önüne geçtiği eleştirilerine karşılık, bazı veliler ve öğretmenler, sınıf anneliği uygulamasının okuldaki işleri kolaylaştırdığı ve desteklediği görüşünü savunuyor. Özellikle Öğretmenler Günü’nde pahalı hediyeler almak için yüksek miktarlarda para toplanması, sınıf annelerinin kendi çocuklarına özel ilgi beklemesi ve veliler arasında gruplaşma yaratmaları eleştiriler arasında yer alıyor.

 

Haber Merkezi

MEB’den Hamle: Siber ve Akran Zorbalığı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu