GündemSiyaset

MECLİSTEN GEÇ-Tİ

Balıkesir’in şehidini buradan kaldıracağız düşünün Bunu insanlara nasıl anlatacağız? Dendi ancak adı satışla gündeme gelen Balıkesir’in Zağnospaşa cami avlusundaki yerler dün Büyükşehir Belediye Meclisinden oylama ile geçti . CHP ve İYİ Parti grubunun halka soralım bu üç yeri çıkarın denmesi grupta etki etmedi. Oy çokluğu ile meclisten onay çıkmış oldu.

Büyükşehir Belediyesinin katma değer ve benzeri vergi borçlarına karşılık maliyeye hazinesi adına gerekli iş ve işlemlerinin yürütülmesi için encümene yetki verildi. Oylama yapıldı 46 ya 45 ile oy çokluğu ile madde meclisten geçti. Siyaset yapmaya gelmedik diyen muhalefet partilerinin üyelerinin söylemleri arasında oylamadan 46’ya 45 ‘lik alınan oy sonucu ile meclisten geçmiş oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi Dün Yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi dün gerçekleşti. Borç karşılığı devir-satışı gerçekleştirilen yerler arasında bulunan zağnospaşa cami avlusunda bulunan yerler yine gündemdeydi. Konuyla ilgili olarak Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler söz aldı ve “Belediyelerin borçlarına karşılık devirlere karşı değiliz ancak AKP’li Belediyelere gösterilen bu hassasiyet inşallah bizlere de gösterilir. Borçların genel olarak borçlara karşılık yapılan mahsuplaşmalara karşı değiliz ancak buradaki hassasiyet başka.Balıkesir’ i dünyaya ve ülkemize tanıtan 3önemli sembol Kuvayi Milliye Müzesi(eski belediye binası) diğeri saat kulesi ve bir diğeri de zağnospaşa cami. Vatandaşlarımızda bu konuya hassasiyet gösteriyor. Hem yerel basın hem de görsel basında da zaman zaman yer buldu. Bu konu Meclise de taşındı. Gündemden çıkarılmasını talep ediyoruz. Bunu geri çekmenizi istiyoruz çekmediğiniz takdirde de vatandaşlarımızın göstermiş olduğu hassasiyet doğrultusunda bu sembollerin korunması, kalması doğrultusunda CHP grubu adına red oyu kullanacağımızı söylüyorum ”dedi.

Bahçavan “30milyona Aldığımız Yerin Bütünlüğünü Kapsıyor”

Meclis Başkanlığını yürüten Başkan Ramazan Bahçavan mecliste enine boyuna gündeme getirilip konuşulduğunu belirttiği devir-satış işlemine ilişkin Büyükşehir Belediyesinin etrafını açma çalışması için 30 milyonun üzerinde bir istimlak bedeli harcadığını belirtti. “Paşa camii değil bahçesindeki, bir kısım. Burayı satıp ta paraya ihtiyacımız olduğunu düşünürsek 30 milyon lira parayı niye harcadık. Burayı satıp ta burayı kimsenin götürdüğü yok. Maliye hazinesinin de bunu başka bir amaçla birine satacağı yok. Etrafı ile 30 milyona almış olduğumuz bir bütünlük arz eden yer ”ifadelerini kullandı. Serap Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu