Balıkesir Son Dakika HaberleriSiyaset

Milletvekili Dalgın’dan Zeren Ertaş’ın Ölümüyle İlgili 4 Soru

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Dalgın’dan Zeren Ertaş’ın Ölümüyle İlgili 4 Soru

Deva Partili Dalgin Aricilik Sektorune Dikkat Cekti 1
Milletvekili Dalgın’Dan Zeren Ertaş’In Ölümüyle İlgili 4 Soru

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Aydın’da bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda, arızalanan asansörün düşmesi sonucu yaşamını yitiren Zeren Ertaş’ın ölümüyle birlikte soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Dalgın’ın sorularından bazıları şöyle;

4 Soru Sordu

Milletvekili Dalgın; “Bu olayın ardından, aynı yurtta kalan öğrencilerin geçmiş dönemde asansörlerin çalışmadığına ve güvenli olmadığına dair yetkili mercilere çeşitli uyarılarda ve taleplerde bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca; KYK’ya bağlı çeşitli yurtlarda yaşanan şüpheli ölümler, baskılar, barınma ve yemek şartları medyaya yansımaktadır. Bazı KYK yöneticileri bu konuya açık iletişim ve diyalog ekseninde yaklaşırken bazıları tam  aksi bir yaklaşım göstermektedir.

Bu bağlamda;

1- Bakanlığınız tarafından, Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesine ilişkin bir soruşturma başlatılmış mıdır? Olayda ihmali olduğu düşünülen kişi veya kuruluşlara ilişkin herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

2- KYK yurtlarında yaşanan intihar ve şüpheli ölümlere ilişkin bugüne kadar yapılmış bir soruşturma var mıdır? Eğer yapıldıysa, sonuçları nedir?

3- Son dönemde, KYK yurtlarında kalan öğrencilerin kalite sorunlarına ilişkin şikayetleri bakanlığınızca değerlendirilmekte midir? Sorunların çözümüne ilişkin hangi çalışmalar yapılmaktadır?

4- Durumun hassasiyeti göz önüne alınarak, Bakanlığınız tarafından KYK yurt yöneticilerine süreç yönetimine dair bir talimatname yayınlanmış mıdır.

Haber: Muhammed Can Akyürek // Milletvekili Dalgın’dan Zeren Ertaş’ın Ölümüyle İlgili 4 Soru

KYK Yurdunda Asansör Kazası: 1 Öğrenci Öldü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu