İlçe HaberleriSiyaset

Milletvekili Sarı’dan Bütçe Görüşmelerine Tepki

Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 2024 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmelerinde sert eleştirilerde bulundu. CHP'li Sarı, AK Parti'yi yoksulluğu idare etmekle suçlayarak, sosyal yardımların yoksulluğu çözmek yerine sürdürülebilir bir düzeyde tutmak için kullanıldığını iddia etti.

Milletvekili Sarı’dan Bütçe Görüşmelerine Tepki

Chpli Sari Domates Fiyatlari Tarlada Yariya Indi 1
Milletvekili Sarı’dan Bütçe Görüşmelerine Tepki

“Ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiniz”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan bütçe görüşmelerinde konuşan CHP’li Sarı, “Yoksulluğu, 21 yıldır Türkiye’nin kaderi haline getirdiniz. AK Parti iktidarı, mal bulmuş mağribi gibi yoksulluk olgusuna sarıldı. Yoksulluğu çözmek, bitirmek yerine, yoksulluğu yöneterek ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiniz. İktidarınızın, düzenlemeleri yoksulluğun yönetilmesine dönüşmüştür.” dedi.

“Yoksulluğu İktidarlık için kullanıyorsunuz”

Milletvekili Sarı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, sosyal yardımların yoksulluğu azaltmak yerine iktidarın devamlılığı için kullanıldığını savundu. CHP’li Sarı, “Sosyal yardımları, yoksullukla mücadele etmekle değil yoksulluğu sürdürülebilir bir düzeyde tutarak, iktidarınızın devamlılığı için kullanıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan Araştırma Verilerini Sundu

Milletvekili Sarı, ayrıca Türkiye Aile Destek Programı’na yapılan başvuruların 4.4 milyon olduğunu açıklayarak, bu sayının Türkiye’deki yoksul sayısının açık bir göstergesi olduğunu belirtti. 2017 ile 2022 arasında yapılan bir çalışmaya göre yardım alan hane sayısının yüzde 38 oranında arttığını ve yoksulluğun son 21 yılda derinleştiğini ifade etti.

“AKP varsa adaletsiz gelir dağılımı var”

CHP Milletvekili Sarı ayrıca, AK Parti’nin politikalarının sonucunda Türkiye’de yetersiz beslenme, işsizlik, sağlık sorunları, ve çocuk istismarı gibi sorunların arttığını öne sürdü. CHP’li Sarı, “AKP varsa yoksulluk var. AKP varsa açlık var. AKP varsa adaletsiz gelir dağılımı var.” dedi.

Milletvekili Serkan Sarı’nın konuşmasının devamında, şehit yakını ve gazilere daha fazla destek verilmesi, engellilerin iş gücüne daha fazla katılımını sağlamak için politika üretilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifiyle ilgili olarak evlenecek gençlere verilen maddi destekle ilgili eleştirilerde bulundu.

Elif Şahin

CHP Genel Başkanı Özel Edremit’e Selam Söyledi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu