Türkiye Gündemi

Milli Muharip Uçak KAAN İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen KAAN projesi, Türkiye'nin en önemli teknoloji girişimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Milli Muharip Uçak KAAN İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen KAAN projesi, Türkiye’nin en önemli teknoloji girişimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Proje, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından başarıyla yürütülüyor. KAAN, ilk uçuşunu gerçekleştirmesi öncesinde bir dizi testten geçti. Bunlar arasında fırlatma koltuğu, statik testler, kontrol yüzeylerinin testleri gibi aşamalar bulunuyordu.

Son olarak, KAAN Mürted Hava Meydanı’nda motorunu çalıştırarak pistten havalandı ve ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Test pilotu Barbaros Demirbaş’ın koltuğunda bulunduğu uçuş, Türkiye’nin 5. Nesil uçak üretme kapasitesini artıracak önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Milli Muharip Uçak Kaan İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

KAAN, insansız hava araçlarıyla, havadan ihbar ve kontrol platformlarıyla entegre çalışabilecek. Yeni nesil silahlarla donatılmış olan KAAN, hava muharebesinde süpersonik hızda hassas vuruş yeteneğine sahip olacak. Proje kapsamında Türkiye’ye önemli test merkezleri kazandırılarak, test verilerinin işleme kabiliyeti artırılacak. Bu sayede KAAN, ülkenin savunma sanayii alanındaki gücünü daha da artıracak.

 

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu