Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Milli Yüzücü Tarihe Geçecek

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Manş Denizi ve Catalina Kanalı’ndan geçmeyi başardı. Sonrasında, Manhattan Adası’nı geçti. Beraberinde, adını tarihe yazdırmaya hazırlanıyor.

 

 

Milli Yüzücü Tarihe Geçecek… Bengisu Avcı, 45 kilometrelik parkuru 3-4 Haziran’da gerçekleşecek. Beraberinde, parkuru başarıyla tamamlaması halinde, Dünya Açık Su Yüzme Federasyonu tarafından Manş, Catalina ve Manhattan parkurlarını aşanlara verilen ödülü almaya hak kazanacak. Ayrıca, “Triple Crown” (Üçlü Taç) ödülünü kazanan ilk Türk kadın sporcu olacak.

Avrupa ve Amerika’da Türk Bayrağını Dalgalandırdı

Milli Yüzücü,  6 yaşındayken tanıştığı yüzme sporuna tutkuyla bağlandı. Ardından, 2011’de Açık Su Milli Takımı‘na girdi. Milli Yüzücü Avcı, Türkiye’yi birçok uluslar arası yarışmada temsil etti.  Bengisu Avcı, 3 Ağustos 2018’de İngiltere ve Fransa arasındaki 36 kilometrelik Manş Denizi’ni 11 saat 29 dakika ile geçti. Ardından, 1979’da aynı etabı 15 saat 47 dakikada yüzdü. Böylelikle, ilk Türk kadını olan Nesrin Olgun Arslan’ın derecesini geride bıraktı.

27 yaşındaki başarılı sporcu, 5 Eylül 2022’de ise ABD’de Catalina Adası ile Los Angeles’i bağlayan 34 kilometrelik Catalina Kanalı’nı 12 saatte geçmeyi başardı. Böylece, Catalina Kanalı’nı solo olarak aşan ilk Türk kadını unvanını da elde etti.

Hedefi “OCEANS 7”

Bengisu Avcı, başarılarına her geçen gün bir yenisini ekledi.  Avcı, daha önce açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklamada; Oceans 7 (Okyanuslardaki 7 zorlu kanal) parkurlarını hedef koyduğunu ifade etti. SPOR Haberlerinin edindiği bilgiye göre, Dünya Açık Su Komitesi tarafından belirlenmiş okyanuslarda bulunan dünyanın en zorlu 7 açık su yüzme parkuru şöyle;

Manş Denizi (İngiltere – Fransa). Catalina Kanalı (Amerika). Cook Strait (Yeni Zelanda). Cebelitarık Boğazı (İspanya-Fas). Molokai Kanalı (Hawaii). Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsagaru Kanalı (Japonya).

…Milli Yüzücü Tarihe Geçecek…

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu