Özel Haberlerİlçe Haberleri

Minik Eller Türk Kültürünü Keşfediyor

General Kemal Balıkesir Anaokulu Yıldızlar sınıfında öğrenciler, dilin zenginliklerini keşfetmek için eğlenceli ve öğretici etkinliklerle buluşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler, öğrencilerin dil ve kültür bilgilerini geliştirirken eğlenmelerini sağlıyor.

Minik Eller Türk Kültürünü Keşfediyor

Minik Eller Turk Kulturunu Kesfediyor 1

Öğrenciler Keloğlan ve Nasrettin Hoca’yı Tanıyor

Projenin öncüsü olan General Kemal Balıkesir Anaokulu Yıldızlar sınıfı öğretmenleri, söz varlığını zenginleştirme çalışmalarıyla dilin derinliklerine iniyorlar. Proje kapsamında öğrencilere Türk kültürünün önemli unsurlarından olan Keloğlan ve Nasrettin Hoca’yı tanıtarak Türk kültürünü yansıtıyorlar. Keloğlan karakteri üzerinden Türk kültürünü aktaran öğretmenler, öğrencilerin değerleri eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini sağlıyorlar.

Minik Eller Turk Kulturunu Kesfediyor 2

Nasrettin Hoca Fıkraları Canlandırılıyor

Nasrettin Hoca fıkraları ise öğrencilerin hem güldüren hem düşündüren bir deneyim yaşamalarını sağlıyor. Bu fıkraları dramatizasyonlarla canlandıran öğretmenler, öğrencilerin dil becerilerini ve düşünce dünyalarını geliştirmelerine katkı sağlıyorlar. Ayrıca, el sanatlarıyla Türk kültürünü tanıtan öğretmenler, çömlek atölyesi etkinliği düzenleyerek öğrencilerin minik elleriyle çömlek yapma deneyimi yaşamalarını sağlıyorlar.

Minik Eller Turk Kulturunu Kesfediyor 3

“Çocuk ruhunu besleyip zenginleştiriyor”

Proje kapsamında Türk kültürünün değerlerini ve el sanatlarının önemine dikkat çeken general Kemal Balıkesir anaokulu öğretmenleri “Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile Türk Kültürümüzün önemli unsurlarından Keloğlan’ı ve Nasrettin Hocayı tanıdık, Keloğlan karakteri ile kendi kültürümüzü yansıttık. Sahip olduğumuz değerleri bizlere güzel ve esprili bir şekilde aktarıyor. Böylece çocuk ruhunu besleyip zenginleştiriyor. Ayrica çömlek atölyesi etkinliği yaptik. Kültürümüzün en eski el sanatlarından olan çömlek ile tanıştılar. minik ellerle deneyimlediler. Dikkatle izleyerek yaptıkları objeleri bitirdiklerinde kendileri ile gurur duydukları her birinin gözlerinden belliydi. Diğer etkinliklerimizde olduğu gibi hem öğretici hem de eğlenceli dakikalar yaşadılar” şeklinde projeyi anlattılar.

Haber Merkezi

Balıkesirli Çocuklar Kültürel Miraslarını Keşfediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu