GündemÇocukça

Minik Kalplerden Saygılı Tutumlar

Saygı hayatımızın her döneminde önem verilen değerlerden biridir. Saygı kazanılması, üzerinde emek harcanması gereken bir değerdir. Saygılı bir toplumda huzur oluşur .

 

 

 

23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu idarecileri ve öğretmenleri  saygının öğrencilerde yerleşmesi, kalıcı olabilmesi için okulda değerler eğitimi  ile ilgili etkinlikler yapıyorlar.

 

23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu ana sınıfı B şubesinin minik öğrencileri  ile saygı değerlerini konuştuk. Birbirinden sevimli minik öğrencilerimiz şimdiden saygılı davranmayı, aile büyüklerine, kutsal değerlere saygıyı öğrenmişler.

 

Minik Kalpler sınıfının  minik öğrencileri duygularını Büyükşehir Merhaba ile paylaştı. Sınıf Öğretmenleri Şefika Tunç,  “Her çocuk kesmeyi, çizmeyi boyamayı bir şekilde öğrenir. Önemli olan davranış, iyi insan olması, güzel ahlaklı, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, benimsemiş, saygılı nesiller yetiştirmektir” dedi.

 

 

Çağan: Büyüklerime saygılı davranıyorum. Çok yemek yiyorum. Yemeklerimi bitiriyorum. Annemin babamın sözlerini dinliyorum. Onların sözünden çıkmıyorum. Makarna, pilav ve yumurtayı çok seviyorum.

 

Ecenaz: Büyüklerime saygılı davranıyorum. Yap demedikleri yapmıyorum. Yap dediklerini yapıyorum. Ailemle dışarı çıktığında ellerini tutuyorum. Yaşlılara karşı da güzel davranıyorum. Yoğurt ve ıspanağı çok seviyorum.

 

Ela: Büyüklerime ben saygılı davranıyorum. Annemin sözünden çıkmıyorum. Onun dediklerini yapıyorum. Yaşlıların elini öpüyorum. Onların yanında yüksek sesle konuşmuyorum. Yemeklerimi bitiriyorum.  En çok sebze yemeklerini ve yoğurdu seviyorum.

 

Elifsu: Ben büyüklerime saygılı davranıyorum. Onların sözlerini dinliyorum. Hiçbir şeyi tutturmuyorum. Annem ne derse onu alıyorum. Yemeklerimden çok yiyorum. En çok sebze yemeğini seviyorum. Dışarı çıktığımızda annemin babamın elini bırakmıyorum. Ne kadar oyuncak al derlerse o kadar alıyorum. Odamı toplamada anneme yardımcı oluyorum.

 

Alperen:  Büyüklerime saygılı davranıyorum ben de. Annem babam benden bir şey istediğinde onları yapıyorum. Onların dediklerini ikiletmiyorum. Yemeklerimi yiyorum. Kuru fasulyeyi çok seviyorum.

 

Fatma Ece: Büyüklerime saygılı davranıyorum. Annemin sözünü  dinliyorum. Bahçeye çıkıyoruz, elini hiç bırakmıyorum. Yemeklerimi bitiriyorum. En çok yoğurt, ıspanak seviyorum.

 

İsmail Eren: Ben büyüklerime saygılı davranıyorum. Sözlerini dinliyorum. Dışarı çıktığımda ellerim kirleniyor. Annem ellerimi yıkamamı söylüyor. Ellerimi yıkıyorum. Annemin pişirdiği yemeği yiyorum. Köfte, çorba ve sebze yemeklerini çok seviyorum.

 

Koray: Büyüklerime saygılı davranıyorum. Yemeğimi bitiriyorum. Yemekten sonra dişlerimi fırçalıyorum. Bir yere gittiğimizde annemin, babamın, abimin elini tutuyorum. Eve gittiğimizde yaramazlık yapmıyorum.  Tatilde oyuncak olacağız babamla. Çünkü ben onlara saygılı davranıyorum. Ben pilav seviyorum. Kuru fasulye, çorba, yoğurt ve ayran seviyorum.

 

Mehmet Efe: Büyüklerime saygılı davranıyorum. Onları çok dinlediğim için, terlemediğim için ödül veriyorlar. Beraber dışarı çıktığımızda iyi davranıyorum. Ellerini bırakmıyorum. Yemeklerimin hepsini bitiriyorum. Tavuğu çok seviyorum.

 

Metin Talha: Büyüklerime saygılıyım. Onların sözlerini dinliyorum. Yap dediklerini yapıyorum. Yapma dediklerini yapmıyorum. Yemeklerimi yiyorum. En çok makarna ve pilav seviyorum. Sıvılardan da meyve suyunu çok seviyorum.

 

 

“TEMELİNİ BİZLER ATIYORUZ”

 

Ana sınıfı B şubesi minik kalpler sınıfı öğretmeni Şefika Tunç, “Bizim okul öncesi dönem. En güzel, en temiz oldukları ve yoğrulmaya hazır oldukları dönem. Mesleğimi çok seviyorum. Onlar da çok saf, temiz kalpli, içlerinde ne varsa o. Güzel eğlenceli geçiyor zamanımız. Çocuklarımı da çok seviyorum. Hepsi çok saygılılar. Hiç biri saygısızlık yapmaz. Etkinliklerimiz oluyor. Biz BENGİ projesi olarak her ay ayın değeri işliyoruz. Okul öncesinde de biz değerler eğitimine ağırlıklı olarak veriyoruz. Bizde davranış kazanımı esastır. BENGİ projesinde alınan değerleri biz zaten sene başından beri çocuklarımıza veriyoruz. Davranıştaki değişiklikleri de zaten belli oluyor.  Bunu hem velilerden aldığımız geri dönükler hem de biz sınıf içinde gözlemlediğimiz kadarıyla görüyoruz. Ben her zaman şunu söylerim. Her çocuk kesmeyi, çizmeyi boyamayı bir şekilde öğrenir. Önemli olan davranış, iyi insan olması, güzel ahlaklı, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, benimsemiş, saygılı nesiller yetiştirmek ki bunun temelini de bizler atıyoruz” dedi.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu