EtkinlikGündemİlçe Haberleri

Minikler Kültürel Mirası Dursunbey’de Yaşatıyor

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında, kültürel mirası ve toplum değerlerini öğrenmeleri ve gelecek nesillere aktarmaları hedefleniyor.

Minikler Kültürel Mirası Dursunbey’de Yaşatıyor

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında, Dursunbey ilçesinde gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin kültürel mirası ve toplum değerlerini öğrenmeleri ve gelecek nesillere aktarmaları hedefleniyor.

Dursunbey ilçesi Süleler İlkokulunda düzenlenen etkinliklerde, Türk kültürüne ait tekerlemeler, şiirler ve şarkılar öğretilerek öğrencilere aktarıldı. Minik öğrenciler, geleneksel kıyafetlerini giyerek Türk halk edebiyatının önemli figürlerinden Karacaoğlan’ın şiirlerini saz eşliğinde seslendirerek kültürel mirası yaşattılar.

Minikler Kültürel Mirası Dursunbey'De Yaşatıyor

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, bu tür etkinliklerin Türk kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Halk edebiyatının, halkın yaşam tarzını, değerlerini, inançlarını ve tarihini yansıtan bir ayna olduğunu vurgulayan Tatlı, öğrencilerin geçmişlerini ve köklerini anlamalarına yardımcı olan bu etkinliklerin dilimizin zenginliğine de katkı sağladığını ifade etti.

 

 

Haber: Bülten

Bandırma’da Edebiyat Rüzgarı Esti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu