GündemKöşe Yazıları

Mis Gibi Limon Kokulu Zencefil Tadıyla Gelen Sağlık

Mis Gibi Limon Kokulu Zencefil Tadıyla Gelen Sağlık

 

Zencefil ve limon karışımı kas yorgunlukları, vücuttaki yağ oranının dengelenmesi ve mide de oluşan rahatsızlıklara karşı direnç sağlıyor. Bu konuda yapılan uzman yorumlarında oldukça dikkat çekici ve kesinlikle günde 2 çay bardağı içmeli dedirtecek ifadeler var.

Hazımsızlık ve mide şişkinliklerine iyi gelir.

Mide bulantısına iyi gelir.

Vücut ısısını arttırır. Bu sayede vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Kolesterol düşürücü etkisi vardır.

Nefes darlığına iyi gelir.

Mantar enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar.

Gıda zehirlenmelerinde kullanılır.

Eklem ağrılarına iyi gelir.

Baş dönmesini engeller.

Vücutta oluşan kronik ağrıları dindirir.

Romatizma ağrılarını azaltır.

Zencefil limon çayı bağırsakları çalıştırarak aşırı kilo alımını dengeler.

Kolon kanseri hastalarında zararları hücrelerin büyümesine geciktirir.

Yumurtalık kanseri rahatsızlıklarında kullanılır.

ZENCEFİL LİMON ÇAYI NASIL YAPILIR?

Zencefil limon çayı, lezzeti ve sayısız faydaları sayesinde tüketimi en fazla olan bitki çaylarından. Sağladığı faydalar sayesinde sıkça sorulan zencefil limon çayı nasıl demlenir? sorusunun MERHABA Gazetesinin sayfalarına cevabını sizler için taşıdım.

Zencefil limon çayı tarifi:

Zencefil limon çayı, 200 ml için bir çay kaşığı toz zencefil kullanılır. İlk olarak 200 ml su kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine bir çay kaşığı zencefil eklenir ve yaklaşık olarak 5-10 dakika arası demlenmeye bırakılır. Demlenme işlemi bittikten sonra içerisine limon dilimleri veya taze sıkılmış limon suyu eklenir. Tatlandırmak isteyen kişiler çayın içerisine bal ekleyebilir.

ZENCEFİL LİMON ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Kilo vermek isteyen kişiler çoğunlukla bitki çaylarına yönelir. Zencefil limon çayı da bu bitki çaylarından birisidir. Zencefil limon çayı bağırsakları çalıştırma ve yağ yakımını hızlandırma faydalarıyla adından söz ettirir. Hem limon hem zencefil, metabolizmayı hızlandırır ve kalori kaybına sebep olur. Sağlıklı ve dengeli bir kilo kaybına olanak sağlar.

ZENCEFİL LİMON ÇAYI ADET SÖKTÜRÜR MÜ?

Kadınların yaşadıkları ağrılar ve kasılmalarla başları belada olan regl dönemlerinde ihtiyaçları olan en önemli şey adet söktürücü çaylardır. Bunlar arasında en hızlı etkisini gösteren çay zencefil limon çayıdır. Zencefil limon çayının rahatlatıcı etkisiyle ağrı ve kasılmalara karşı koruma sağlar. Regl döneminden önce tüketilmesi durumda düzensizlik yaşayan kişiler de adet döngüsünü düzene sokar. Adet döneminde oluşan halsizlikleri ortadan kaldırır. İçerisindeki yüksek C vitamini sayesinde vücudu zinde tutar ve bu zorlu dönemin hafif ve ağrısız geçirilmesini sağlar.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu