GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikTürkiye Gündemi

Nisan Ayında İlk Defa Duyacağınız Özel Günler

YASTIK SAVAŞI, FARE GÜNÜ… NİSAN AYININ İLGİNÇ GÜNLERİ

Nisan 1
Anneler Günü, Sevgililer Günü, Öğretmenler Günü… Bu saydıklarımız toplumda en bilinen günler arasında. Ancak yaklaştığımız Nisan ayında öyle ilginç günler var ki saymakla bitmez. İlk defa öğreneceğiniz birbirinden renkli günleri Merhaba okuyucuları için sıraladık. Kutlamalara şimdiden hazırlanın!

 

D 9
Dünyada her yıl geleneksel olarak kutlanan günler herkes tarafından biliniyor. 14 Şubat’ın Sevgililer Günü, 8 Mart’ın Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kimse garipsemiyor. Oysa ki dünyada kutlanan, ancak herkes tarafından bilinmeyen pek çok gün var. Yaklaştığımız nisan ayı da birbirinden tuhaf, renkli, eğlenceli özel günlere ev sahipliği yapacak. Şimdiden hazırlıklarınızı tamamlamanızı tavsiye ediyoruz. Haydi, gelin bu özel günler neymiş birlikte bakalım.

456
BU SAVAŞTA SİLAH YASTIKLAR!

1 Nisan’da geleneksel olarak Washington Meydanı’nda kutlanan Yastık Savaşı Günü’nde ortaya rengârenk görüntüler çıkıyor. Yastıklarını eline alan onlarca insan, meydanda birbirleriyle yastık savaşı yapıyor. Yastık savaşı severler için 1 Nisan harika bir zaman olacak.

 

Fare
FARESİ OLANLAR YAŞADI!

İkinci sıradaki günümüz oldukça tuhaf. Tarihler 4 Nisan’ı gösterdiğinde Amerika, İngiltere, Fransa başta olmak üzere tüm fareseverler Dünya Fareler Günü’nü kutluyor. Bugünün kutlanmasını ilk olarak Amerika’daki girişimciler sağladı. Bugünün amacı fare seven arkadaşlarla vakit geçirmek, evcil hayvanları hakkında konuşmak, onlara özel hediyeler sunmak ve gelecek nesiller için mutlu yüzlerini yakalamak. Farelere sahip çıkalım! Ne de olsa 4 Nisan’a şurada ne kaldı?

 

3 40
HANIMLARDAN KOCALARINA JEST!

Şimdi bahsedeceğimiz gün erkekleri baya sevindirecekken, hanımları ise biraz düşündürecek. “Bizim hiç günümüz yok mu?” diyen erkekler için ilaç gibi gelecek günü anlatıyoruz. Her yıl nisan ayının 3. haftasındaki cumartesi gününün Dünya Kocanı Takdir Et Günü olarak kutlandığını biliyor muydunuz? Kökeni bilinmeyen bugünü kutlamak için genellikle hanımlar, kocalarına ya bir aşk notu hazırlıyor ya da en sevdiği şeylerden birini satın alıyor. Önümüzdeki nisanın 17’si yani Cumartesi gününe denk gelecek bu özel anı es geçmemenizi tavsiye ederiz. Hediye, kocaların da hakkıdır!

 

N 20
30 NİSAN’DA YALAN SÖYLEMEK YASAK!

İlginç günlerimizin son durağında 30 Nisan’da kutlanan Dürüstlük Günü’nü paylaşacağız. Nisan ayı, yalancılıkları kutlayan bir günle başlar. (1 Nisan Şaka Günü) Yalanla başlayan ayın dürüstlükle sonlanması için bugün oluşturulmuş.

 

Peki, bugün nasıl kutlanır? Önemli bir şey sakladığınız ya da açılmak istediğiniz kişiye harekete geçmek için fırsat bu fırsat! Dürüstlük Günü’nde tek yapmanız gereken şey o kişiyle buluşmak ve gerçekleri söylemek. 30 Nisan’da yalan söyleyenlerin burnu uzamıyor, ama oyunbozanlık yapmak yok!

Haber: Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu