GündemSiyaset

NUMAN KURTULMUŞ GENÇLİK ZİRVESİNDE KONUŞTU

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “En basit meseleleri çözmekten aciz bir dünya var. ‘Gelin Suriye meselesini, uluslararası kaçak göçmen meselesini çözün’ diyoruz ama çözemiyorlar. Türkiye bütün bu yükü üstüne yüklendiği zaman memnun oluyorlar, teşekkür ediyorlar. ‘Haydi gelin siz de uluslararası sistemin parçası olarak destek olun’ dediğimiz zaman uzaktan el sallıyorlar, teşekkürlerini bildiriyorlar. Onun için bu konuların tamamında adalete ve hakkaniyete dayalı bir dünya sistemi kurmak boynumuzun borcudur.” dedi.

Gençlik Kuruluşları Birliği tarafından bir otelde düzenlenen “Gençlik Zirvesi” programına katılan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin istikrarlı ve güçlü bir ekonomiye sahip olması gerektiğini söyledi.

Herkesin fikrini açık bir şekilde söylemesinden yana olduklarını belirten Kurtulmuş, “Herkesin fikir, inanç ve düşünce özgürlüklerine kamil manada sahip çıkmasından yanayız. Onun için bunları ifade etmek için de mekanizmaları çok iyi kurulmuş, çok iyi çalışan güçlü bir demokrasiyi kurma hedefimiz, mutlaka daha ileriye götürme hedefimiz var olmalıdır. Ayrıca güçlü bir ekonomi ve güçlü bir demokrasi ancak toplumda devlet ile milletin kaynaşması olursa tam anlamıyla mümkündür. Eski dönemlerde Türkiye’de devlet aygıtı başka tellerde çalmış, millet başka telden çalmıştır. Millet ve devletin aynı istikamette yürüdüğü toplumsal istikrarın esas unsuru olan devlet millet kaynaşmasını sağlamak en temel vazifelerimizden, en temel hedeflerimizden birisi olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin büyük bir millet varlığına sahip bir ülke olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Türkiye diyerek üzerinde konuştuğumuz coğrafya sadece 82 milyondan ibaret, sadece 786 bin kilometreden bir alan değildir. Türkiye büyük bir millet varlığına sahip bir ülkedir. Dünyanın her yerinde dostlarımız, ırktaşlarımız, dindaşlarımız ve aynı istikamette yürüdüğümüz mazlum milletlerin olduğu, yüz milyonlarca insanın gözünün içine baktığı bir ülkeyiz ve o ülkenin evlatlarıyız. Dolayısıyla millet varlığımıza sahip çıkacağız. İçeride birliğimizi, dirliğimizi koruyarak, dışarıda da millet varlığımıza sahip çıkacak, bu varlığın bir parçası olan dostlarımızla, kardeşlerimizle hemhal olacağız. Onların dertleriyle dertleneceğiz, onlarla beraber, iş birliği içinde olacağız, ortak hedeflere yürüyeceğiz.”

– “Birinci hedefimiz güçlü, büyük Türkiye’ye ulaşmaktır”

Kurtulmuş, çalışmayan, hiçbir sorunu çözmeyen, hiçbir çatışmayı önleyemeyen bir dünya sistemi olduğunu ifade ederek, “Birinci Dünya Savaşından başlayan bu dünya sistemi, savaşların galipleri şeklinde irade etmiş, tecelli etmiş bir sistemdir. Gücü olanın dünyayı şekillendirdiği, beş ülkenin dünyaya istediği şekilde yön verdiği sistemdir. Birleşmiş Milletlerden Dünya Bankasına kadar, birçok uluslararası kuruluşa kadar, Dünya Sağlık Örgütüne kadar çökmüş bir dünya sistemi var. Bu sistemin karşısında adaleti savunan, 7 milyar insanın ortak faydasını temin etmek için gayret eden yeni bir dünya sistemini kurmaya ihtiyacımız var.” dedi.

Küresel güçlerin dünyanın sorunlarına duyarsız kaldığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler Genel Kurulları dahil, bütün uluslararası platformlarda ısrarla ‘Dünya 5’ten büyüktür’ demesinin esas nedeni budur. 5 ülke bir tarafta, 195 ülke bir tarafta. Böyle bir dünya olmaz. Bu dünyada adalet olmaz. Böyle bir dünyada sorunların çözülmesi mümkün olmaz, işte olmuyor. En basit meseleleri çözmekten aciz bir dünya var. ‘Gelin Suriye meselesini çözün’ ama çözemiyorlar. ‘Gelin uluslararası kaçak göçmen meselesini çözün’ ama çözemiyorlar. Türkiye bütün bu yükü üstüne yüklendiği zaman memnun oluyorlar, teşekkür ediyorlar. ‘Haydi gelin siz de uluslararası sistemin parçası olarak destek olun’ dediğimiz zaman uzaktan el sallıyorlar, teşekkürlerini bildiriyorlar. Onun için bu konuların tamamında adalete ve hakkaniyete dayalı bir dünya sistemi kurmak boynumuzun borcudur.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu