GündemKamil AKYÜREKKöşe Yazıları

ODALARDA ARTİSTİK PATİNAJ

Olimpik stadyumda hakemsiz oynanan bir futbol maçı ve ortada koşturan 22 oyuncuya rağmen bir tane bile top olmadığını hayal edin.

Yıldızların saha da yatarak poz verdiğini, beklerin tribüne dans ettiğini, orta sahadakilerin sahanın orta yerinde transfer paralarını paramatikler ile saydığını, kalecilerin bir elinde ayna, bir elinde tarak, mimikler yaptığını hayal edin. Aynı maçta forvetlerin kanlı bıçaklı tehditleri gırla giderken teknik direktörlerin topsuz maça taktik bağırdığını hayal edin.

Skor ne olur sizce?
Beraberlik mi, Galibiyet mi, Mağlubiyet mi, Yoksa Hastanelik mi?

Balıkesir’in hem tarih hem itibar açısından önemli olan iki odasında, yani Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Sanayi Odası seçimlerinde şu an vaziyet tam da bu halde. Maçın asıl ve en önemli öznesi olan futbol topu, yani Seçimin öznesi olan BALIKESİR bu maçta yok.

Onun yerine maalesef ama maalesef yine itiş kakış, yine medya üzerinden yaylım ateşleri ve odalarda ARTİSTİK PATİNAJ var. Ne acıdır ki, hırsları, kinleri kendilerinden kat be kat büyük olan A. Edip Uğur -Faruk Kula kavgasının gölgesi hala bu şehrin bir tarafını kanatıyor.

İlgili Makaleler

Balıkesir’in geleceğini aydınlatmak, yeni neslin önünü açmak için hizmet yarışına girmek neredeyse kutsal bir vazife buna itirazım yok. Ama Şehrin tüm bileşenlerini ilgilendiren, siyasi ve ideolojik, her türlü zihniyeti barındıran profilde çoğunluğu temsil eden odalarda, yarışma yerine uzlaşma yöntemini benimsemek gerekmiyor mu?

Bu şekilde yeni değerler daha kolay oluşturulmaz mı?

Bu şekilde vesayet sona ermez mi?
Rahmi Kula adaylığını açıkladığında hissettiklerim İşte tam da buydu. Zira geçen hafta Cuma gününe kadar yani Kula adaylığını açıklamadan önce kulislerde Başkanlık ve meclis başkanlığında her iki gruptan bir ismin yer alması, komitelerin de ortak listelerle hazırlanacağına dair bir uzlaşı formülü üzerinde çalışıldığını ve her kesimin bu uzlaşıya sıcak baktığı konuşuluyordu. Hatta konuşulan isimleri de paylaşabilirim. Başkanlık için Recai Gürcan Meclis Başkanlığı için de Rahmi Kula ismi üzerinde bir uzlaşı formülü için yoğun çaba sarf edildiğini çok net biliyorum.
Bu çok uzun zamandır Balıkesir’in ihtiyacı olan ve hem eski, hem yeni, hem de potansiyel değerlerin Balıkesir adına büyük zenginlik katacağı, Elitler yerine gerçek manada TÜCCARLAR’dan oluşan geniş konseptte bir oda profili olacaktı.

Gelin görün ki ne oldu, nasıl olduysa bir anda uzlaşma ve huzur iklimi yarışma adı altında yine gerilim ortamına dönüştü. Gerilimin üretmek yerine tükettiğini, huzur ve uzlaşının ürettiğini ne çabuk unuttuk anlayabilmiş değilim açıkçası.

Kerem Kırımlı ismi bu gerilimin azalmasına biraz da olsa katkı sağlayacak belki. Ki kendisi de ayrıca takdirimi kazanan “UZLAŞI OLSUN ŞU AN YOLDAN ÇEKİLİRİM” sözleri ile Balıkesir’i ne kadar çok seven biri olduğunu gösteren gerçek bir beyefendi olduğunu bizi ziyaret ettiğinde gösterdi. Kırımlı hiç olmazsa bu Maçın asıl öznesinin Balıkesir olduğunun bilincinde.
Ancak üzülerek belirtmek isterim ki; şimdi kim kazanırsa kazansın hasar alacak ve hasarlı kazanacak. Ayrıca kaybeden de taraf ta kaybettiği ile kalmayacak ve bence maalesef, hem yersiz hem zamansız bir bedel ödemek zorunda kalacak.

Faturayı kim mi ödeyecek?

NE YAZIK Kİ GENE BALIKESİR ÖDEYECEK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu