GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

Başkanlara dair…

Balıkesir’in gündemi oldukça yoğun olduğu için ‘Başkanlara dair’ yazımın devamını dün yayınlayamadık.

Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta içinde Kilis’te Öncüpınar ve Hatay’da Cilvegözü sınır hattında yaptığımız inceleme haberlerimizde, hem vatandaşlar hem de Balıkesir’den Kilis’e gelen Büyükşehir Belediyesindeki 57 kişilik heyetle haber yapma imkanı bulmuştuk. Haberlerimizde Kilis’ten Başkanların izlenimlerini ve hatta bazı başkanlar hakkında Kilisli esnaf ve vatandaşların yorumlarını da sizlere aktarmıştık. Bugün geride kalan Başkanlara dair yazımı tamamlıyorum. Bu yazım dün gazetemizde olacaktı ancak, oda seçimleri için verilen start kamuoyunda dikkat çekici hale gelince kalemimin yönünü de BTO ve BSO’ ya çevirdim. Bugün Başkanlara dair yazımızı artık tamamlama vakti…

Kilis halkı son aylarda Türkiye’nin farklı illerinden gelen Belediyeler, STK’lar vb… toplulukları ağırlıyor. Zeytin dalı operasyonunun başladığı ve sürdüğü günlerde Kilis’te hava çok daha farklıydı. İnsan sayısı az denebilirdi sadece basın ordusu vardı desek yanılmış olmayız. Ancak başarılı bir operasyonla terörden temizlenen bölgelere dönüşler başladı. Çatışma bölgesi olan Burseya, Darmık gibi bölgelere gittik. Burada zulüm altında yaşayanlarla görüştüğümüzde “ailemizin yarısı Türkiye’de buralar temizlense hemen gelecekler” diyenler vardı.

İşte tamda bu nokta da Kilis merkezinde yaşam tersine dönmeye başlamış ve caddeler Kilislilerle tekrar dolmaya başlamıştı. Balıkesir’den giden heyet, Kilisliler için sanırım hiç unutulmayan heyet olarak anılacak. Neden mi? Öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu için ‘‘sizi tanıyorum’’ diyerek önüne atlayan ve ‘’Allah Razı Olsun’’ diyen bir Kilisli vatandaştan tutun, BYEGM ziyaretindeki görevlinin şaşkınlığıyla birlikte söylediği ‘’Siz ne büyük adamsınız. Ben ne büyük insanla tanışma şerefine nail oldum’’ cümlesi atlanmayacak cinstendi….

**Kilis meydanında baklavacı Ahmet Usta ile görüştüm. Ahmet usta “Balıkesir yazılı baklava yaptım, Geçerken görürler mi” diye sorunca bende “görürler merak etme zaten esnaf ziyaretleri var” demiştim. Önce Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz meydanda gözüme ilişti. Etrafı izliyor ve sohbet ediyorlardı. Kamil bey ile beni görünce önce hafif bir şaşkınlık yaşadılar. Esnaf ziyaretlerinde tek tek esnafa hal hatır sormadan geçmediler. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz için baklavacı çırağı Celal, Başkan Yılmaz’ı gözüne kestirmiş ‘ne iyi başkan gözleri gülüyor keşke burada olsa’ diyordu. Ne buldun ki başkanda ne oldu dedim. Abla baksana insan daha ne ister ne güzel ayağımıza kadar gelmiş. Gözleri gülüyor bu adamın. Bizi sayıp sohbet ediyor’ diyordu. Güldüm… Bu sırada mehter sesleri meydandan yükseliyordu ve Başkan Yılmaz’ı da konuşturup kısa bir izlenim alayım diyordum. O Baklavacıda nasip oldu. Başkan Yücel Yılmaz’ın Kilis izlenimlerini baklavacın dükkânının içinde aldım.

**

Baklavacı nasipliymiş ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’da geldi. Esnaf ziyaretlerinden dönen Başkanın cüzdanı elindeydi. Cüzdanının da ki kalan tüm parayı buraya bıraktı.’ Adı Kilis’te ‘ESNAFI MUTLU EDEN EFSANE BAŞKAN’ olarak kaldı. Kilis’te esnafa sorun… Biz sorduk. Kilis’te Balıkesir iz bırakan işler çıkardı. 57 kişilik heyetin 57’si de takdiri hak ediyordu. 57. Alayı temsil eden 57 kişilik heyete Kilislilerden selam olsun…

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu Kilis’te nereye ve nasıl kaçırdık? O da yarınki köşe yazısında….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu