GündemEğitimTürkiye Gündemi

Öğrenciler ‘Görüş Sorma’ Politikasını Olumlu Buldu

Öğrenciler ‘Görüş Sorma’ Politikasını Olumlu Buldu

Öğrenciler ‘Görüş Sorma’ Politikasını Olumlu Buldu. Öğrenciler yüz yüze eğitimin başlatılması için YÖK’ün ‘Sağlık Bakanlığına görüş sorma’ politikasını olumlu buldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLE PAYLAŞTI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yükseköğretim kurumlarında yürütülen çevrim içi eğitime ilişkin geçen hafta öğrenci ve öğretim elemanlarının görüşlerine başvurmak amacıyla yapılan anketin sonuçlarını açıkladı. Bütün üniversiteleri kapsayan anket çalışmasına öğrenci ve öğretim elemanları büyük ilgi gösterdi. YÖK’ün bundan sonraki eğitim öğretim uygulamalarına ilişkin karar verme süreçlerinde önemli yol haritası oluşturacağı belirtilen ankete, 207 üniversiteden 1 milyon 255 bin 22 öğrenci ile 27 bin 820 öğretim elemanı gönüllü katıldı. YÖK küresel salgın sürecinde yükseköğretim kurumlarındaki uzaktan öğretim sürecinin tüm boyutlarıyla analiz edildiği anketteki ilgili kısımları Sağlık Bakanlığı ile de paylaştı.

EN YÜKSEK KATILIMLI ANKET OLDU

Türkiye’de yükseköğretime ilişkin “en yüksek katılımlı” ve “hizmet alımı” olmadan yapılan ankette, öğrencilerin yüzde 43’ü ve öğretim elemanlarının yüzde 72’si “YÖK’ün salgın süreci de dahil olmak üzere esnek yönetim anlayışıyla üniversitelere yetki devri”, öğrencilerin yüzde 78’i ve öğretim elemanlarının yüzde 94’ü de salgın sürecinde yüz yüze eğitimin başlatılması için YÖK’ün “Sağlık Bakanlığına görüş sorma” politikalarını “olumlu” buldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu