GündemÇocukça

Öğrenerek Eğleniyoruz

23 Nisan İlkokulu’nun minik öğrencileri, okullarında yaptıkları etkinliklerle eğlenirken öğreniyorlar. Çocuklar öğretmenlerinin öncülüğünde pek çok faaliyete imza atıyorlar.

 

 

 

 

Okullarında yapılan aktivitelerle ve çalışmalarla başarılı projelere imza atan 23 Nisan ilkokulu öğrencileri, öğretmenleri öncülüğünde birbirinden güzel etkinlikler ortaya koyuyorlar. Minik öğrenciler, yaptıkları etkinlikleri B.MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

 

Elisa Erten: Ezop Masallarından olan Tavşan ile Kaplumbağa hikayesini ben çok seviyordum. Öğretmenimizin organizesinde bu oyunu canlandırmaya karar verdik. Arkadaşlarımızdan biri kaplumbağa, biri tavşan ve diğerleri de hayvanlar aleminden bir karakteri canlandırdı. Sonra da hikayenin içerisinde biz olayı canlandırdık. Bu oldukça güzel ve eğlenceliydi. Çok güzel bir hikaye olan Kaplumbağa ile Tavşan’ı artık çok daha fazla severek okuyacağım.

 

Alper Yıldız: Kaplumbağa ile Tavşan hikayesini ben çok seviyordum. Çok eğlenceli ve güzel olan bu hikaye bizi çok mutlu etti. Çünkü öğretmenimizle birlikte bu hikayeyi okulda arkadaşlarımız arasında canlandırdık. Okul bahçemizde canlandırdığımız bu oyunla da çok eğlendik. Umarım oyunumuzu da izleyenler çok beğenmişlerdir. Çok sevdiğim hikayeleri ve masalları artık büyük bir beğeniyle okuyacağım. Okulda arkadaşlarımızla birlikte çok eğlendik.

 

Emir Uçak: Ben kitap okumayı çok seviyorum. Birbirinden güzel masalları okuyup hayal gücümü geliştiriyorum. Bizim en sevdiğimiz masallardan olan ‘Kaplumbağa ve Tavşan’ı biz de okulumuzda gerçekleştirdik. Öğretmenimizin yönlendirmesiyle ve organizasyonuyla yaptığımız etkinlik çok eğlenceliydi. Biz çok mutlu olduk. Harika zaman geçirdik.

 

Tuğsen Nogay: Okulumuzda çok güzel bir oyun sahneledik. Kaplumbağa ve Tavşan masalını biz de sınıf arkadaşlarımızla birlikte canlandırdık. Tavşan, kaplumbağa ve hayvanlar alemiyle birlikte çok eğlenceli bir organizasyona imza attık.

 

Sudenaz Özyurt: Okulumuzda yaptığımız Kaplumbağa ve Tavşan etkinliği çok güzeldi. Hem eğlendik. Hem de öğrendik. Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel ve eğlenceli zaman geçirdik. Bu tür hayvanlar aleminin anlatıldığı masalları ben çok seviyorum.

 

Mustafa Gökden: Öğretmenimiz ve arkadaşlarımızla birlikte Kaplumbağa ve Tavşan masalını canlandırdık. Bu masalda hep hızlı olmasıyla bilinen tavşanın kendine güvenip rahat davrandığında aslında yavaş olarak bilinen kaplumbağanın onu nasıl da rahatlıkla geçebileceğini gördük.

 

Asude Ülkü Zorlu: Biz okulumuzda  Kaplumbağa ve Tavşan hikayesini canlandırdık. Oldukça güzel ve eğlenceli zaman geçirdik. Bütün hayvanlar alemini canlandırdık. Tüm arkadaşlarımız da çok beğendi. Çok eğlenceli zaman geçirdik.

 

 

 

“HER ŞEY ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN”

 

23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu Müdürü Mustafa Demiral ile BENGİ projesi ve okullarında gerçekleştirdikleri etkinlikleri hakkında  görüştük.  Demiral, “Okulumuzda bizim kendi adımıza misyon ve vizyonumuz var. Bu vizyona ulaşmak için hedeflerimiz var. Bunları gerçekleştirmek için bütün ekip olarak öğretmenlerimiz olsun, idari personelimiz olsun, velilerimiz hep birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu Müdürü Mustafa Demiral,  “2 buçuk yıldır bu okulda görev yapıyorum. Okulumuz her konuda Balıkesir’deki okullar içerisinde iyi okullardan birisi. Tabi ki İyi olmak yetmiyor. Biz de daha iyi olsun diye çalışıyoruz. Eğitimde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

“Sürekliliğinin olması”

 

BENGİ projesi kapsamında yaptıkları çalışmalara da değinen Demiral, “BENGİ projesi kapsamında plan ve programlarımızı yaptık. O çalışmalarımızda da öğretmen arkadaşlarımızla görev bölümlerimizi yaptık. O çizdiğimiz yol haritasına göre çalışmalarımız devam ediyor. Bu ay değerler eğitimi ile ilgili çalışmalarımız oldu. Her sınıfın katıldığı değişik etkinliklerimiz ve çalışmalarımız da oluyor. Okuma saatlerimizi biz daha önceden de yapıyorduk. BENGİ kapsamında plan bir dahilinde okuma saatleri düzenledik. Haftada iki gün her sınıf okuma etkinliği yapıyor. Hatta biz velilerimizi de çağırıyoruz. Velilerimiz ile birlikte öğrencilerimize okuma etkinliği düzenledik. Çünkü  bu çalışmaların sürekliliğinin olmasını ve evde de devam etmesini istedik” dedi.

 

“Misyon ve vizyonumuz var”

 

Öğrencilere her konuda çok değer verdiğini vurgulayan Demiral, “Okulumuzda bizim kendi adımıza. Bu vizyona ulaşmak için de hedeflerimiz var. Bunları gerçekleştirmek için bütün ekip olarak öğretmenlerimiz olsun, idari personelimiz olsun, velilerimiz hep birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her şey öğrencilerimiz için. Çalışmalarımızın da güzel olduğunu düşünüyoruz.  Sizlere de çok teşekkür ederiz” dedi.

 

“Rol almak için can atıyorlar”

 

23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu’nda 2 buçuk yıldır Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Hülya Kültozatan,  “Çocuklarımız çok iyiler. Hepsi etkinlerde özellikle rol almak için can atıyorlar. Çünkü bu tür etkinlikler, onların motivasyonları öğrenmelerini daha da kolaylaştırıyor. Çok güzel etkinliklerimiz de oluyor. Sürekli farklı etkinlikler yaparak çocukları işin içine katmayı amaçlıyoruz. Daha iyi öğrenmeleri ve daha kalıcı olması için kazandırmak istediğimiz davranışlar var. Bunun için çabalıyoruz” dedi.

 

“Askıda kitap projemiz var”

 

23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu’nda Müdür Yardımcısı  olan Özlem Doğru, “Ben bu sene başladım. Çok güzel bir giriş yaptığımızı düşünüyoruz. Zaten bu tür etkinlikler BENGİ’den önce de yapılıyordu. BENGİ adı altında olması bizler için daha iyi oldu. Çeşitli projeler yapıyoruz. Şu anda İngilizce koridoru yapılıyor. Çocuklar için askıda kitap projemiz var. Sınıflarda her ay belli bir değer işliyoruz. Her ay önemli bir kişilik işliyoruz. Çocukların da hem araştırma hem merak duygusu gelişiyor. Değerlerimize güzel bir katkıda bulunuyoruz diye düşünüyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu