GündemSpor

ONLAR BİZİM GURURUMUZ

İtalya’da düzenlenen Avrupa 22 Yaş Altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nın finalinde Almanya’yı yenerek kupayı kazanan Milli Takımımız, büyük bir başarı elde ettiler.

İtalya’nın Udine kentinde düzenlenen Avrupa 22 Yaş Altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nın finalinde Almanya’yı 67-64 yenerek kupayı kazanan milli takım, yurda döndü. Yapılan organizasyonda üst üste ikinci kez kupayı kaldıran Ay-yıldızlı ekip, , Atatürk Havalimanı’nda, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve federasyon yetkilileri tarafından karşılandı.

UZTÜRK ‘’HEDEFİMİZ 2020’’

Genç millilerin turnuvada çok iyi oynadığını belirten Uztürk,”Bu başarılar, altyapılarda iyi bir çalışma olduğunu gösteriyor. Gençlerimizi iyi yetiştiriyoruz. Kulüplerimiz çok çalışıyor. Onlara çok teşekkür ediyorum. Kulüplerin ve federasyonumuzun sponsor desteğine ihtiyacı var. Çocuklar, imkan tanındığında neler olabileceğini gösterdi. Hedefimiz 2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatları’na daha fazla sporcuyla katılıp daha çok madalya kazanmak.” diye konuştu.

OKUR ‘’ÇOK MUTLUYUZ’’

Milli Takım Antrenörü Mahmut Kemal Okur şunları kaydetti: “Çocuklar artık Avrupa’da ve dünyada oynanan basketbola ayak uydurmaya başladılar. Çok mutluyuz. Bu çocuklar gelecekte A Milli Takım’a hizmet edecek. Ne kadar tecrübe kazanırlarsa bizim için o kadar iyidir. Onlar gittikleri turnuvalarda en kötü final oynadılar. Ailelerine, spor kulüplerine, kendi ekibime ve destek veren federasyonumuza çok teşekkür ediyorum.”

BULUT ‘’TÜRK HALKINA ARMAĞAN OLSUN’’

Balıkesir’in gururu Milli Basketbolcu Enes Bulut bu başarılı sonuç için çok çalıştıklarını belirterek her anlamda desteğini esirgemeyen ailesine, öğretmenlerine ve teknik kadroya teşekkürlerini sundu. Milli basketbolcu Enes Bulut ise şampiyonluk için çok çalıştıklarını aktararak, “Çok heyecanlıydık. Geçen sene de aynı yerde kupayı kazanmıştık. Grupta Almanya’ya yenilmiştik ama pes etmeyerek finalde yine onlarla karşılaştık ve kazandık. Türk halkına armağan olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu