Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Orman Bölge Müdürü Kayıran Gönen’i Denetledi

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, meşe ve kayın ormanlarında yürütülen ormancılık faaliyetlerini yakından incelemek ve denetlemek üzere Gönen Orman İşletme Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu.

Orman Bölge Müdürü Kayıran Gönen’i Denetledi

Orman Bolge Muduru Kayiran Goneni Denetledi 1
Orman Bölge Müdürü Kayıran Gönen’I Denetledi

Müdür Kayıran’ın incelemelerine, Gönen Orman İşletme Müdürü Umut Şahan, Gündoğan İşletme Şefi İsa Meşe, Aladağ Şefi Hilal Önal ve Dikmen İşletme Şefi Gizem Kadıoğlu eşlik etti.

Orman Bolge Muduru Kayiran Goneni Denetledi 2
Orman Bölge Müdürü Kayıran Gönen’I Denetledi

Meşe ve Kayın Ağaçlarını İnceledi

Müdür Kayıran, ziyareti sırasında meşe ve kayın ormanlarının sürdürülen silvikültürel çalışmalarını yakından inceledi. Aday istikbal fertlerinin işaretlenmesi, ara/alt tabakanın korunması, ve yüksek aralama tekniğinin kayın meşcerelerinde etkili bir şekilde uygulanmasının önemini vurguladı. Ayrıca, meşe ve kayın gençleştirme sahalarındaki gençlik bakımlarının sürekli ve düzenli bir şekilde yapılmasını teşvik etti.

Orman Bolge Muduru Kayiran Goneni Denetledi 3

Damga ve Numara Uygulamasına Önem

Müdür Kemal Kayıran ayrıca, koruma çalışmalarının daha etkili bir şekilde yürütülmesi için damga ve numara uygulamalarının teknik standartlara uygun bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Ziyaret sırasında yol inşaat çalışmaları da gündeme geldi. Müdür Kayıran, üst yapı malzemesinin kalitesi ve iyi sıkıştırılmasına özel önem vererek, üst yapı çalışmalarının eğitici denetimlerle sürekli olarak takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Orman Bolge Muduru Kayiran Goneni Denetledi 4

Ziyaretler Devam Edecek

Bu denetim ve incelemelerin ormanların sürdürülebilirliği ve sağlığı için büyük bir önem taşıdığını belirten Kayıran, orman yönetimi konusunda hassasiyetin devam edeceğini ifade etti. Gönen Orman İşletme Müdürü Umut Şahan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kemal Kayıran’a teşekkür etti.

Haber: Elif Şahin

Orman Yangınlarına Karşı Balıkesir Kuleleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu