Dünyadan HaberlerTeknoloji

Otomativ Devi Şirket İflas Bayrağını Çekti!

BMW ve Nissan’da çalışan eski yöneticilerin girişimleriyle 2017 yılında kurulan otomotiv devi, iflas başvurusunda bulundu. Otomativ Devi Şirket İflas Bayrağını Çekti!

 

Otomativ Devi Şirket İflas Bayrağını Çekti!

Otomativ Devi Şirket İflas Bayrağını Çekti! Koronovirüs salgını, çip krizi ve son olarak Ukrayna-Rusya Savaşı’yla birlikte dünya büyük bir buhran döneminden geçerken, otomotiv de bu süreçten en çok etkilenen sektörlerin başında geldi. Birçok şirketin ayakta kalmak için zorlu mücadeleler verdiği sektörde buna karşın kepenk kapatan şirketlere her gün bir yenisi ekleniyor.

İFLAS DAVASI AÇTILAR

Donanım Haber’de yer alan habere göre, eski Nissan ve BMW yöneticileri tarafından 2017 yılında kurulan Çin-Alman ortak markası Byton, Çin’de iflas başvurusunda bulundu. 14 Haziran 2023 tarihinde Byton ile ilişkili Nanjing Zhixing New Energy Vehicle Technology Development Co. Ltd. ve Nanjing Zhixing Electric Vehicle Co. Ltd. adlı iki şirket iflas davası açtı.

Şirket, Byton M-Byte isimli ilk elektrikli otomobilinin konseptini 2018’in Ocak ayında tanıtmış ve 2019 sonunda seri üretime geçme planları yapmıştı. Ancak şirket 2019 yılında finansal açıdan sıkıntılı bir sürece girdi. Girişim, Çinli FAW grubu tarafından yönetilen bir finansman turunu başarıyla tamamlayamadı. Bu durumu takiben, şirketin yönetiminde değişiklikler yaşandı ve birkaç ay sonra Tayvanlı elektronik üreticisi Foxconn, Byton’a olan yatırımlarını durdurdu.

Otomativ Devi Şirket İflas Bayrağını Çekti!

50 BİNDEN FAZLA ÖN SİPARİŞ ALMIŞTI

Nanjing hükümetinin yatırım kolu olan bir başka destekçi de kısa süre sonra fonunu çekti. Bunun ardından markanın finansal durumu daha da kötüleşti. 2021 yılına gelindiğinde Byton’ın ana iş birimi olan Nanjing Zhixing New. Energy Vehicle Technology Development iflas sürecine girdi.

Byton, 2019’un Ekim ayında M-Byte elektrikli crossover aracının ön üretimine başlamıştı. Bu amaçla Nanjing’de yeni bir tesis inşa edilmiştir. Şirket sıfır emisyonlu otomobil için 50 binden fazla ön sipariş toplamayı başardı. Teslimatların 2020 yılının ortalarında başlaması planlanmaktaydı. Ancak Covid-19 salgını nedeniyle üretim askıya alındı. Firma 2021’in Nisan ayında üretime devam etmeye çalışsa da bunda başarılı olamadı. Byton küresel bir marka olmayı planlıyordu.

Marka, Kaliforniya’da bayi ve distribütör lisansları almıştır. Ancak yine de tek bir müşteriye bile araç teslim edemeden kepenk indirmek zorunda kalmıştır.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu