YaşamGündemÖzel Haberler

Otomobillerde Bayrama Hazırlandı

Ramazan Bayramı ile birlikte gelen 9 günlük resmi tatil otomobil kullanan sürücüleri de harekete geçirdi.

Otomobillerde Bayrama Hazırlandı

Ramazan Bayramı ile birlikte gelen 9 günlük resmi tatil otomobil kullanan sürücüleri de harekete geçirdi.

Arefe günü Balıkesir’de hamamlar doldu taştı ayrıca oto yıkamacılarda da otomobiller yıkama için sıraya girdi.
Hem şehir içinde hem de şehir dışına yapılacak yolculuklar öncesinde araçların temizlenmesi için oto yıkamacılarda yoğunluk yaşandı.

Oto yıkamacı Devran Akçay gazetemerhaba.com ve MERHABA Gazetesine bir değerlendirme yaptı. Akçay, “Balıkesir’de 5 yıl önce oto yıkama dükkanını açtım. Araç kullanmayı ve araç temizliğini seven birisiyim. İç dış yıkama, pasta-cila, seramik kaplama ve komple detay temizliği önemli” dedi.

Müşteri aracını hemen almak istiyor ancak vakit araç temizliğinde önemli diyen Akçay, “Araç yıkama için randevu veriyoruz. Bazen randevu sisteminin haricinde araç geliyor. Ayrıca kullandığımız ürünlerin çoğu yurt dışından gelen ürünler oluyor. Araç sahipleri, araçlarının bakımlarını eksik etmiyorlar ve aracının kozmetiğine ciddi bir yatırım yapıyorlar. Aslında biz de aracı temizleyip yıkayıp mutluluklarını paylaşıyoruz” dedi.

Otomobillerde Bayrama Hazirlandi

Bayramdan 2 gün öncesi, oto yıkamacıların en yoğun olduğu günlerdir
Ramazan bayramının gelmesi ile beraber iş yoğunluğunun arttığından bahseden Akçay, “Bayram yoğunluğu, çoğu sektörde olduğu gibi oto yıkama mesleğinde de yaşanıyor. Ramazan bereketi ile geldi. Ayrıca genel olarak özel günlerde ve bayramlarda sektörümüzde yoğunluk yaşanıyor. Mesela özel bir yere davetlisiniz. Aracınız ile gitmeden önce ya kendiniz temizliyorsunuz veya bir oto yıkama dükkanına geliyorsunuz.

Aynı şekilde bayramlarda, aile halkı bayram misafirliklerine giderken araçlarını temiz görmek ister. Bu sebeple bayrama 2 gün kala, normalin çok üstünde bir yoğunluk yaşamaktayız. Yoğunluk sebebinden dolayı müşterilerimizi geri çevirmiyoruz. Bu durum maddi kazancın da ötesinde sonra ki güne hazır olmasını istediğimiz için bayramda temiz arabaya bindirmeye çalışıyoruz.

Özellikle bayram günlerinde mesai saatlerimiz belirsiz bir şekilde uzuyor. Normal günlerde sabah 9.00 saatleri ile akşam 19.00 saatleri arasında çalışıyoruz. Ancak bayram gibi iş yoğunluğunun arttığı günler geldiğinde, gece yarılarına kadar dükkanımızın kapılarını açıyoruz.

Ekip arkadaşlarım ile birlikte çalışıyoruz. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde 2 gün, oto yıkamacıların en yoğun günleri olarak bilinir. Mesela 1 hafta öncesinde bu amaç ile araç bırakan olmaz. Çünkü araçların tekrar kirlenebilme ihtimalinden dolayıdır. Dolayısıyla bayrama en yakın zamanlarda bize araçlarını teslim ederler.

Cunda’nın Kütüphanesiyle Yeni Kapıları Aralayın

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu