Çocukça

OYUN OYNAMAYI SEVİYORUM

Birbirinden tatlı çocuklarımız, geçmişten günümüze gelen ve farklılaşarak güncelliğini koruyan birbirinden güzel oyunları anlattılar. Çocukların en sevdikleri oyunlar neler? Dinlemeye hazır mısınız?

Çocukların hayatlarında en mutlu oldukları anlar hiç şüphesiz birlikte zaman geçirdikleri ve oyunlar oynadıkları zamanlardır. Saklambaç, Ebelemece, Yağ Satarım Bal Satarım gibi oyunları oynamayı seven çocuklar, son dönemde tablet, bilgisayar ve telefonlarda çıkan teknolojik oyunların da en çok takip edenleri. Her geçen gün bir yenisi eklenen teknolojik oyunları çok seven çocuklar, eski oyunları da severek oynadıklarını söylediler.

İdil: Ben geleneksel çocuk oyunlarımızı çok seviyorum. Eskiden Saklambaç, Ebelemece, yağ satarım bal satarım gibi oyunlar oynanırmış. Hep büyüklerimizin anlattığı oyunlar vardı. Bunlarla beraber teknolojik  oyunlar da arttı. Ben de o oyunları oynamayı çok seviyorum. Ama arkadaşlarımla birlikte mahallede oyunlar oynamak beni çok mutlu ediyor.

Efekan: Biz okullar açıldığında arkadaşlarımla birlikte çok güzel oyunlar oynuyoruz. Okullar kapalı olduğu için kuzenlerimle ve arkadaşlarımla oyunlar oynuyorum. Yağ satarım bal satarım, ebelemece gibi geleneksel oyunları oynuyorum. Ve çok güzel vakit geçiriyorum. Arkadaşlarımla birlikte eğlenceli zaman geçiriyorum. Eskiden çok oynanan bu oyunları biz de oynamalıyız.

Yeşim: Arkadaşlarımla birlikte çok güzel vakit geçiriyorum. Birlikte yaz okuluna gidiyoruz. Orada oyunlar oynuyorum. Ayrıca biz birlikte geleneksel oyunlar oynuyoruz. Saklambaç oynamayı çok seviyorum. Oyunlar içerisinde güzel vakit geçiriyoruz. Arkadaşlarımla birlikte güzel ve eğlenceli vakit geçiriyorum. Oyun oynamak çok güzel. Oyunlarla birlikte bizim de gelişimimiz olumlu yönde ilerliyor.

Dilara: Ben geleneksel çocuk oyunlarını çok seviyorum. Bu oyunları oynayarak hem kendimi geliştiriyorum. Hem de arkadaşlarımla birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. Ben tüm arkadaşlarıma çok güzel vakit geçirebilmeleri için bol bol oyunlar oynamalarını öneririm. Sadece teknolojik oyunlar değil de biraz daha sokakta oynanan eski oyunlar olmalı. Böylece hem vaktimiz güzel geçer hem de biz eğlenebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu