GündemÖzel Haberler

Pazar Canlandı

 

Salı Pazarı esnafı, havaların ısınmasıyla birlikte satışların da arttığını söylerken, üreticinin desteklenmesi gerektiğini dile getirdiler. Fiyatlardaki son durum ve pazardan izlenimler haberimizde…

 

 

Gümüşçeşme Mahallesi’ne kurulan ve çok sayıda üretici ile pazarcının bulunduğu Salı Pazarı’nda hareketlilik sürüyor. Pazarcılar ne istiyor? Satışlar ne durumda? Tüm bu soruların cevabını araştırarak pazarın nabzını tuttuk.

 

Salı Pazarı’ndaki tezgahlar rengarenk. Kırmızı ve yeşil meyvelerin çıkmasıyla birlikte tezgahlar da canlandı. Erik, karpuz, çilek ve daha pek çok yaz meyvesinin tezgahları şenlendirdiği pazarda üreticiler, vatandaşlara seslendiler. Çilek ve erik fiyatları 5 liradan başlarken, 7 liraya kadar çıkıyor. Karpuz, yeni yeni tezgahlara geldiği için kilosu 3 ve 5 lira arasında değişiyor. Patates ve soğanda fiyat değişimi çok olmazken, onların fiyatı 1 liradan başlıyor.

 

Galip Karakuş: Ben üreticiyim. Kendi bahçemde ürettiklerimi pazarda satıyorum. Neredeyse 12 senedir pazarcılık yapıyorum. Fiyatlarımız oldukça uygun. Ben üretici olduğum için maliyetine satıyoruz. Fiyatlarımız çok uygun. Patates ve soğan da 1 liradan başlıyor. Her yemeğin vaz geçilmezi soğandır. Patates de çoğu yemeğe giriyor. O yüzden patates ve soğan alınıyor. Şimdi bahar da geldi. Pazarımız canlandı.  Üretim şu anda çok daha fonksiyonlu başlamadı. Yeni yeni ekiyoruz. Yavaş yavaş çoğalacak. Biz bir de pazarlara düzen getirilmesini istiyoruz. Daha düzenli ve rahat bir pazarda satışlarımızı yapmak istiyoruz.

 

Ayşe Kaya: Ben uzun yıllardır pazarcılık yapıyorum. Satışlarımız durgundu. Kış aylarının bitmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte satışlarımız da arttı. Kendi bahçemizde ürettiğimiz ıspanak, taze soğan, maydanoz ve daha pek çok ürünü satışa çıkarıyorum. Fiyatlarımız çok uygun. Maydanoz neredeyse 50 kuruştan başlıyor. Ispanak 1 lira. Vatandaşlar marketten alışveriş yapıyor. Dondurucularda bırakılan yüksek fiyatlı meyve ve sebzeleri alıyorlar. Biz buna karşıyız. Üretici desteklenmeli.

 

Hanife Kurtulan: Ben 30 senedir pazarcılık yapıyorum. Halalca köyünden geliyorum. Fiyatlarımız çok uygun. Kendi malımız olduğu için maydanoz 50 kuruş. Havuç 1,5 lira ıspanak 1 lira. Akşamdan toplayıp sabahtan satıyoruz. Oldukça uygun olan fiyatlarımıza rağmen vatandaşlar markete gidiyorlar. Ben üreticinin desteklenmesini istiyorum. Gelip pazarlardan alışveriş yapsınlar. Ürünlerimiz hem doğal hem de ucuz. Bu yüzden ben herkesi pazarda alışveriş yapmaya davet ediyorum.

 

Halil Karakaş: Ben neredeyse 40 yıldır pazarcılık yapıyorum. Kendi bahçemizde ürettiğimiz meyve ve sebzeleri pazara getiriyorduk. Ama artık zamanımız ve enerjimiz yok. Ancak köylülerden alıp onları satabiliyoruz. Fiyatlarımız zaten çok ucuz. Haftalardır sarımsakları satmaya çalışıyorum. Sarımsakların demeti 2,5 lira. Köy yumurtası ise 60 kuruş. Fiyatlat çok uygun. Geçmiş döneme bakıyorum. Pazarlarımız her geçen gün güzelleşiyor. Yenileniyor. Buradaki Salı pazarımızın üzeri kapalı. Bu çok güzel. Yağmur yağdığında filan bizi etkilemiyor. Cumartesi pazarı ve Bağlar sokağındaki pazarın da üzerinin kapatılmasını istiyorum. O da tamamlanırsa pazarcı daha memnun olur. Hava şartları bizleri çok etkiliyor.

 

Aynur Karataş: Ben yeni pazarcılık yapmaya başladım. Henüz 6 ay oldu. Bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünleri pazarda satışa çıkarıyoruz. Fiyatlarımız çok düşük. Marketlerde fiyatlar iki katına çıkıyor. Vatandaşlarımız ısrarla marketlerden alışveriş yapıyorlar ama ben onları pazarlardan alışveriş yapmaya davet ediyorum. En taze meyve ve sebzeyi pazardan alırlar. Ayrıca en doğal ürünler de pazarımızda. Üreticiye, Pazar esnafına destek olunmalı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu