GündemEkonomiİlçe Haberleri

PAZARYERLERİNE EK TEDBİR VE ÖNLEM

İçişleri Bakanlığı tarafından Coranavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında yayınlanan genelge gereği pazar yerlerinde bazı ilave ek tedbirler alındı.

Balıkesir merkez v e 20 ilçesinde kurulan halk pazarlarınada düzenleme getirildi.Buna göre Pazaryerlerinde mesafeli olarak stantlar koyacak olan esnaf otopark gibi geniş alanlara Pazar kuracaklar.

DURSUNBEY

Dursunbey Hıfzısıhha kurulu kararı gereği Cuma günü kurulan semt pazarının geçici olarak Saz Mesire Alanına kurulmasına karar verildi.

BİGADİÇ

Bigadiç’te Kapalı Pazar yerinde kurulan meyve sebze pazarı yine aynı yerde. Pazar öncesinde pazar yerinin temizlik ve dezenfekte çalışmaları yapılıyor ve, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında pazar yerleri ile ilgili ilave tedbirler alınmaya devam ediyor. Bigadiç’te vatandaşların sağlığının korunması amacıyla sık sık uyarılarda bulunuluyor.

İVRİNDİ

İvrindi’de Belediye Zabıta ekipleri, Sosyal Vefa Destek ekibi ve İlçe Jandarma Komutanlığına Bağlı ekipler ile birlikte Korucu Pazarında denetimler gerçekleştiriliyor. Dezenfektan kullanmanın önemi, Hijyen koşullarına uyarak satış yapma zorunluğunu, zaruri ihtiyaçlar dışında evde kalmanın gerekliliğine vurgu yapılıyor.

HAVRAN

Havranda kurulan Cuma pazları için pazaryerinde ek tedbirler alındı.Dezenfekte çalışmaları yapılan pazaryerinde esnaflar mesafe kurallarına uyarak satışlarını gerçekleştiriyorlar.

MANYAS

Manyasta özellikle bakkal ve market benzeri yerlerde dezenfektasyon gerçekleştirildi.İlçede Pazar konusunda hassasiyet taşındığı ve kurallara uygun çalışma gerçekleştiği belirtildi.

KEPSUT

Kepsutta kurulan Perşembe pazarları için dezenfektasyon işlemleri önceden yapılarak esnaf ve halkın sağlığı iin önlemlerin alındığı duyuruldu .İhtiyaçların belediye ekiplerince sağlanacağı sık sık anons ediliyor.

SAVAŞTEPE

Savaştepede özellikle bakkal ve gıda satışı yapılan yerlerde özel hijyen kurallarına riayet edildiği belirtildi.Belediye ekipleri esnaf ve halkın bulunduğu ortamlarda dezenfekte çalışmaları yürütüyor.

 

MARMARA

Marmara Adasında coronovirüs nedeniyle market, bakkal vb yerlerde sosyal mesafe ve alınması gereken tedbir uyarıları yapıldı ve belediye ekiplerince denetleniyor. Vefa Grubu oluşturuldu ve rutin olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı belirtildi.

SUSURLUK

Zabıta ekipleri ve Kaymakamlık tarafından görevlendirilen Güvenlik personelleri kurulan ve önlem alınan pazar yerlerinde  vatandaşların da ayrıca kontrolleri yapılıyor. Önlemler alınmaya devam ediyor.

ERDEK

Erdektekurulan Pazartesi ve Cumartesi pazarlarına giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor, pazarda bulunan vatandaşların sayısı kontrol altında tutulması için ekipler görev yürütüyor.

BURHANİYE

Burhaniye ilçesinde Cuma, Cumartesi ve Pazartesi kurulan semt pazarlarında giyim, hırdavat, tuhafiye ve ayakkabı tezgahlarının açılmaması yönünde alınan kararlar sonrasında gıda bölümünde uygulanması gereken ek tedbirler alındı.

EDREMİT

Edremit’te market ve bakkalar dezenfekte konusunda hassas davranıyor ve rutin temizliklerini yürütüyor.Pazaryeri ile ilgili önlemler alındı ve Pazar öncesinde ayrıca dezenfektan işlemi yapılarak temizlik yapılıyor.

BANDIRMA

Bandırma Belediyesi ilçede coronovirüs karşısında alınması gereken önlemleri aldığını duyurdu.Pazaryerlerinde deznfekte çalışması gerçekleştirilirken sosyal mesafe kuralının özellikle esnaf tarafından uygulandığı ifade edildi.

SINDIRGI

Sındırgıda Pazaryeri İçin Ek Tedbirler Alındı Ve Belediye Ekipleri Tarafından Bilgilendirmeler Yapılıyor.

GÖMEÇ

Gömeçte alınan tedbirler kapsamında belediye ekipleri vefa sosyal yardımlaşma grubu olarak ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduklarını açıkladı.Pazaryerlerine çocukların alınmayacağı duyurusu yapan belediye dezenfektasyon çalışmaları yürüttüklerini belirterek kurallara riayet edilmesi hususunda bilgilendirmelerde bulunduklarını söyledi.

GÖNEN

Gönen Belediyesi ilçede hıfzısshha kurulu tarafından alınan kararlara riayet edilmesi konusunda ekiplerin bilgilendirmeler yaptıklarını belirtti ve pazaryerleri ile ilgili önlemleri alarak bu konuda da çalışma gerçekleştirildiğini belirttiler. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu