GündemEğitim

PMYO Giriş Sınavı Müracaat Ve Sınav Tarihleri Belli Oldu

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Giriş Sınavı’na katılım sağlayacak adayların müracaatlarının kabul olacağı tarih belli oldu.

 

Sınav Tarihi Belli Oldu

PMYO Giriş Sınavı Müracaat Ve Sınav Tarihleri Belli Oldu… Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Giriş Sınavı gerçekleşecek. Gerçekleşecek sınava katılım sağlayacak adayların müracaatlarının kabul olacağı tarih belli oldu. Ayrıca, ön sağlık kontrolünden geçecekleri ve fiziki yeterlilik sınavının uygulanacağı yer ve tarihler de belli oldu.

Pmyo Giriş Sınavı Müracaat Ve Sınav Tarihleri Belli Oldu

E-Devlet’ten Öğrenilecek

Polis Akademisi’ nden açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre, 2023 PMYO Giriş Sınavı’na, katılım sağlayacak adaylar sınav merkezlerini öğrenme yeri belli oldu. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleriyle “www.pa.edu.tr” internet adresinden öğrenecek.

Pmyo Giriş Sınavı Müracaat Ve Sınav Tarihleri Belli Oldu

Sınav Giriş Duyurusuna İlişkin

Adaylar, ilanı olan başvuru merkezlerinde belli olan tarihlerde müracaatları kabul olacak. Devamında, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı işlemlerini yapacak. Fiziki yeterlilik sınavını başarıyla geçen adaylar Polis Akademisi Başkanlığınca ilanı olacak ileri tarihte mülakat sınavı aşamasına katılım sağlayacak.. Adaylara sınav giriş belgesi gönderilmeyecek, internetten yapılan sınav giriş duyurusu, tebliğ niteliği taşıyacak.

Pmyo Giriş Sınavı Müracaat Ve Sınav Tarihleri Belli Oldu

PMYO; Polis Meslek Yüksekokulları Polis Akademesi’ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir. POMEM’lerden farklıdır. Farklılığı ise, PMYO’ya lise mezunu olan kişiler üniversite sınavından istenen puanı aldıkları takdirde başvuru yapar. Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri parasız, yatılı ve resmi üniformalıdır.

PMYO bölümü mezunları; PMYO, Polis Meslek Yüksek Okulu ise lise ve dengi okullardan mezun olan ve başvuruda bulunarak kurum bünyesinde eğitim görmeye başlayan 18-26 yaş arasındaki öğrencilere 2 yıl eğitim verilmektedir. Bu eğitim sonucunda başarılı olan öğrenciler PMYO’dan mezun olarak polis memuru olarak görevlerine atanır.

..PMYO Giriş Sınavı Müracaat Ve Sınav Tarihleri Belli Oldu…

Haber: Alper Çobanoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu