Köşe YazılarıBedia Uçak

Portakallı Tekerleme

Bir tekerlemenin sözleri bunlar. Küçüklüğümüzde çokça adını söylediğimiz ve oyunlarımıza konu ettiğimiz portakallı tekerleme. Aramızda birini seçeceksek sıra sıra bu cümleleri söyleyip son kaldığımız kimse onu birinci seçtiğimiz. Portakalı soydum Başucuma koydum. Ben bir yalan uydurdum. Duma duma dum. Kırmızı mum.

 

Kahve Yanına

Kokusu ve tadı ile sevdiğimiz portakal tekerlemelere girdi. Peki, midemize girdi mi? Elbette yediğimiz hatta suyunu içtiğimiz portakal kabuğu ile de ayrı işe yarıyor. Bu konuda küçük bir tarif vereyim hemen. Portakal kabuklarını ince uzun kes ardından haşla. Acı olmasın diyerek 2 -3 kez işlemi tekrar Ardından kurut. Ve en önemli aşaması çikolata erit ve üzerine dök. Kahve yanında harika oluyor.

İlgili Makaleler
Hücre Yenileyici

Birde suyuna bakalım. Meyve sıkacakları suyundan yararlanmamızı sağlıyor. Üstelik sağlığımız içinde oldukça yaygın faydası var.  Örneğin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Hücrelerin yenilenmesine destek oluyor, hücre hasarlarının hızla iyileşmesini sağlıyor. Kolesterolün dengelenmesine yardımcı oluyor.

“Portakallı Kek”

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak, mis kokulu, yumuşacık bir kek tarifi…Bugünlerde oruç tuttuğumuz gün boyunca iftar saatinin çay keyfi kekler. Birde tarif vereyim.

Portakallı kek yapımında; derin bir kap içine 3 adet yumurta kır. Üzerine 1 su bardağı toz şeker koy. Mikser ile köpürene kadar yaklaşık 4-5 dakika çırp. Ardından karışıma 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu dök. Yarım su bardağı sıvı yağ ekle. 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu da koy, tekrar çırp. Daha sonra kek harcının içine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 2 buçuk su bardağı unu ele, koy. Mikser ile son kez karıştır. Kekin kıvamı sulu ise azar azar un ekleyebilirsin.

Hazırladığın portakallı kek harcını yağlanmış ve hafifçe unlanmış bir kek kalıbının içine dök. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına ver. Yaklaşık 45 dakika kadar pişir. Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak, test edebilirsin. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demek. Portakallı kek piştikten sonra fırından çıkartıp, ılımaya bırak.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu