sinemaDünyadan Haberler

Rekor Açılış Amerika’nın Çöküşünü Anlatan Filmden Geldi!

Amerika'nın çöküşünü anlatan "İç Savaş" adlı film, ABD'de büyük bir ilgiyle karşılandı ve vizyona girişinin ilk haftasında rekor bir başarı elde etti.

Rekor Açılış Amerika’nın Çöküşünü Anlatan Filmden Geldi!

Amerika’nın çöküşünü anlatan “İç Savaş” adlı film, ABD’de büyük bir ilgiyle karşılandı ve vizyona girişinin ilk haftasında rekor bir başarı elde etti. TME Films tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Nisan’da ABD’de gösterime giren film, ilk hafta sonunda 25,7 milyon dolarlık gişe hasılatı elde ederek tüm zamanların en iyi açılış yapan bağımsız filmi oldu.

Film, son dönemde ABD’de yaşanan hükümet ve eyaletler arasındaki olaylar sebebiyle öngörüsel bir film olarak değerlendiriliyor. Türkiye’de ise TME Films tarafından dağıtılan yapım, 19 Nisan’da sinemaseverlerle buluşacak.

Rekor Açılış Amerika'Nın Çöküşünü Anlatan Filmden Geldi!

İç Savaş, federal hükümete karşı ayaklanan 19 eyaletin Amerika’yı iç savaşa sürüklemesini konu alıyor. Yakın bir gelecekte geçen hikayede ABD, çöküşün eşiğine gelirken, özellikle Texas ve Kaliforniya’nın bağımsızlığını ilan etmesi dikkat çekiyor. Film, iç savaş sırasında bir grup gazetecinin hayatlarının en büyük hikayesini anlatmak için verdikleri mücadeleyi ele alıyor.

Filmin senaryosu Alex Garland tarafından yazılırken, yönetmen koltuğunda da Garland oturuyor. Kadroda ise Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Nick Offerman, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny, Karl Glusman, Sonoya Mizuno, Jonica Gibbs ve Jess Matney gibi isimler yer alıyor.

Rekor Açılış Amerika'Nın Çöküşünü Anlatan Filmden Geldi!

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu