İlçe HaberleriDünyadan Haberler

SABAHATTİN ALİ EDREMİT’TE ANILDI

Sabahattin Ali, öldürülüşünün 70. yılında Edremit Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikle uzun süre yaşadığı, kitaplarına konu ettiği Edremit’te anıldı.

Çocukluğunun bir dönemini Edremit’te geçiren ve ilçeyi kitaplarına, şiirlerine, yazılarına konu eden Sabahattin Ali, öldürülüşünün 70. yıldönümü nedeniyle Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin ikinci bölümünde Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde “Kazdağları’ndan Kürk Mantolu Madonna’ya Sabahattin Ali” konulu panel ve Sabahattin Ali türküleri dinletisiyle anıldı.

Öner Yağcı, Sevengül Sönmez ve Necdet Saraç’ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde “ünlü yazar, gazeteci, şair Sabahattin Ali anlatıldı. Ali’nin Türkiye siyasal tarihinin ilk “faili meçhul” cinayetlerinden birine kurban edilen aydını olduğu vurgusu yapıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da Sabahattin Ali’ye sahip çıkmak, anısını yaşatmak için Edremit’teki evinin belediyeye kazandırıldığını ve müze olarak restore edileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından özgün müziğin ünlü sesi Ali Altay tarafından, Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen eserler seslendirildi. Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programı Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin, Metin Tunçer, CHP Edremit İlçe Başkanı Tayfun Gerkuş, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş beğeniyle izledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu