Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2’nci Pisti Bugün Açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilen 2. pistin açılış öncesi yaptığı incelemelerde basına açıklamalarda bulundu.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2’nci Pisti Bugün Açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gerçekleştirilen 2. pistin açılış öncesi yaptığı incelemelerde basına açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan açılışın ülkenin havacılık alanındaki en önemli projelerinden birini daha tamamlamanın gururunu yaşatacağını ifade etti.

Açılış öncesinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, şehit olan askerlere başsağlığı dileyerek, terör saldırılarına karşı kararlı bir duruş sergilediklerini belirtti. Hain saldırıların ülkenin kalkınma ve büyüme hedeflerine engel olamayacağını vurgulayan Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistinin hizmete açılmasıyla birlikte ülkenin havacılık kapasitesinin önemli ölçüde artacağını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık alanındaki büyümesini vurgulayarak, “Bugün, gururla belirtmek istiyorum ki ‘dünyada ulaşamadığımız hiçbir nokta kalmayacak’ hedefiyle hareket ederek ülkemizi; artan rekabet, cesaretlendirici politikalar ve adeta örnek niteliğinde uygulamalarımız sonucunda, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerden birine dönüştürdük. Gökyüzünde kurduğumuz köprülerle havacılık alanında bölgesinde lider, küresel bir havacılık merkezi olduk.” şeklinde konuştu.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti bugün açılacak

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2. pist ve diğer tamamlayıcı yapılar projesini büyük bir başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Uraloğlu, yeni pistin Sabiha Gökçen’in kapasitesini en az 2 katına çıkaracağını ve ülkenin hava trafiğinde daha verimli kullanılmasını sağlayacağını söyledi. Yapılan altyapı çalışmalarının modernizasyon ve kapasite artışı sağladığını belirten Bakan, 2. pistin Sabiha Gökçen Havalimanı’nı Türkiye’nin en işlek havalimanlarından biri haline getireceğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pisti ve diğer tesislerin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye’nin küresel havacılık arenasında daha da güçlü bir konuma sahip olacağını ve havacılık sektöründeki büyümesini sürdüreceğini belirtti.

 

 

Haber Merkezi

ABD, Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına vize muafiyeti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu