Gündem

SAĞLIK İÇİN HAREKET ET

Balıkesirliler sağlık için hareket ediyor.

Geçtiğimiz gün Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Altıeylül Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile Atatürk Parkında “sağlık için hareket et” etkinliği düzenlendi.

Müdürlüğümüz ile Altıeylül Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği içerisinde. Her yaştan vatandaşın katıldığı etkinlikte “Her Gün 10.000 Adım” temalı “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” ve etkinlikler düzenlendi.

Haftada 150 dakika egzersiz yeterli

Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü sağlık için hareket et konulu yazılı açıklamasında,”

Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel inaktivite (hareketsizlik), dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır (ölümlerin % 6’sı). Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık % 21-25’inin, diyabetin % 27’sinin ve iskemik kalp hastalığının % 30’unun ve obezitenin ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir.

Fiziksel aktivite; kan basıncını azaltır, iyi kolesterol(HDL) seviyesini arttırır ve vücut ağırlığı kontrolü için anahtar role sahiptir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi amacıyla, tanı almış herhangi bir sağlık problemi olmayan bireyler için haftada 150 dakikalık (haftanın 5 günü 30 dakikalık) orta şiddette bir egzersiz yetişkinler açısından yeterlidir. Sağlıklı bir yaşam için hareket edelim.” .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu