GündemKöşe Yazıları

Sağlıklı Yaşamın 10 Kuralına Dikkat

Sağlıklı Yaşamın 10 Kuralına Dikkat

Sağlıklı yaşamın küçük ama çok etkili püf noktaları var. Uzun ve sağlıklı bir ömür için yapacağınız bu basit değişiklikler sayesinde yaşam kalitenizi yükseltebilir, bedeninizin ve zihninizin maksimum kapasitede çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Dengeli beslenin. Güne sağlam bir kahvaltı ile başlamak sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlardan biridir.  Sigara ve alkolden uzak durun. Düzenli uyuyun. Spor yapın. Güneşten uzak durun. Beyninizi aktif tutun. Kendi kontrolünüzü kendiniz yapın. Temiz kalın.

Ne yediğiniz ve içtiğiniz önemli

Güne sağlam bir kahvaltı ile başlamak sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlardan biridir. Dengeli beslenirken öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken şey mevsim sebze ve meyvelerini tüketmektir. Mevsiminde yetiştirilen meyve ve sebzeler daha sağlıklı olur, özel ortam ve destek gerektirmez. Günde 3 ana öğün, 3 de ara öğün yapmak gerekir. Bol su içilmeli, yağ oranı düşük, karbonhidrat ve ayrıca protein oranı orantılı yiyecekler tercih edilmelidir.

Spor Vazgeçilmeziniz Olsun

Vücudun spora en hazır olduğu vakit akşamdır. Ancak her zaman spor yapılabilirler. Bacak, karın, kol, göğüs ve bel kaslarını çalıştıracak aktiviteler oldukça önemlidir. Hayatınız boyunca yapacaksanız günde 10 dakikalık hafif tempo koşu ve 10 dakikalık (Mekik, yan mekik, ayak gerdirme) hareketleri yeterli olur. Haftada 3 kez spor yapabiliyorsanız en az 20 dakika, ayrıca daha az zaman ayırıyorsanız en az 45 dakika olmalıdır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu