Köşe Yazıları

Sahur Bereketi Davul ve Kar Yağışı

Sahur Bereketi Davul ve Kar Yağışı

Herkese Merhaba Ramazan ayında tutulan oruçların kabul olmasını diliyorum. Oruç tutanlar için ayrı bir önem ve ayrı bir huzur sahur vakti. Memleketimizin herbir yanından gelen haberlere bir yenisi daha eklendi. Bu haber, bir kay yağışı ile taçlandı. Sahur vaktinde Eskişehir’e yağan kar eşliğinde sahur yapan vatandaşlar oldu.
Sahur Balıkesir’de de güzel geçiyor. Davulcunun sesi biraz değişmiş olsa da davulun sesini duymak hala çok güzel. Bazı davulcular neden davul yerine teneke tercih eder bilemiyorum. Davulları mı yok? Yoksa nasıl izin aldılar? Her sene davulcularda izin eşliğinde sahur vakti insanları uyandırmak için mahalle mahalle geziyor.
Sahur vaktinde bizim evde yanan ışık sabahın ilk günışığına kadar pek sönmez. TV açık olur. Dini yayın yapan programlarda anlatılanları ihtiyarlarımız dinler. Derinden gelen bir müziği olurbu sohbetlerin ve tadı bir başkadır sahurun…Bu sene yağan kar eşliğinde sahur yapanlar oldu.Yağan yağmur ve soğuk günlerde iç ısıtan paylaşımlarla geçiyor Ramazan…Daha nicelerine diyelim.

Geçmişin Tozunu Taşıyan Ot Süpürgeler

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu