Köşe Yazıları

Geçmişin Tozunu Taşıyan Ot Süpürgeler

Geçmişin Tozunu Taşıyan Ot Süpürgeler

Kimler hatırlıyor uçlarında susamların olduğu püsküllü ot süpürgelerini? Her evin önünde ve ev içinde hemen kapı ardındaki süpürgeleri? Eskiden işyerlerini açan esnafın eline ilk aldığı süpürge ile dükkanının önünü süpürdüğünü?

Geçmişin tozunu bugüne taşıyan süpürgeler ot süpürgeler. Hala eskisi gibi revaçta olmasa da kullanılmaya devam ediyor. Özellikle pratik kullanımıyla dikkat çeken bu süpürgeler avlulu evlerinde vazgeçilmezleriydi. Teknolojinin gelişimi ile birlikte elektrikli süpürgeler aldı ot süpürgelerin yerini.

Peki elektrikli süpürgenin yerini bugün ne aldı?

İlerlenen sürece bir bakarsak şaşkınlıkla izliyoruz bugünleri ve yarını hayal bile edemiyoruz. Elektrikli süpürgelerin yerini robotlar aldı. Hanımlar elinde süpürge bir oraya bir buraya dolaşmıyor. Süpürge akıllı kendi bildiği gibi tozu görüp masa ,koltuk altına girerek temizliyor heryeri …

Üstelik şarkılara bile konu olan ot süpürgeler bağlama yöntemlerindeki topuz ile de dikkat çekerdi. Şarkılara konu olur Süpürgesi yoncadan Gayet beli inceden dedirtirdi. Günümüzde git gide azalıyor ot süpürgenin dalları inceden inceden… yine de eskiler vazgeçmiyor süpürgeden.

Siyasette Kirli Dil

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu