Köşe Yazıları

Sakinleşmek İçin Papatya

Çoğu kaynak, uykusuzluk ve stresin en iyi çözümlerinden birisinin papatya çayı olduğunu yazıyor. Ancak her zamanki gibi azı karar çoğu zarar olan bu tüketim alışkanlarına dikkat etmek gerek.

İyi bir sakinleştirici olan papatya çayı, gün içinde sürekli gergin olanların başvuracağı en iyi sakinleştirici bitkisel çaylarından birisidir. Uykusuzluk problemi yaşadığınız zaman 1-2 fincan papatya çayı tüketin ve gevşeyin.

Papatya Çayı Nasıl Yapılır ?

Papatya çayı yaparken 1 bardak taze kaynatılmış içme suyu içine 1 tatlı kaşığı papatya çiçeği koyun. Bardağın ağzını kapatarak 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Günde 3-4 defa yemeklerden sonra içebilirsiniz.

Papatya Çayının Faydaları

Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir.
İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
Papatya çayı cildin temizlenmesi, sivilce oluşumunun önlenmesi ve şişkinliğin giderilmesi gibi durumlarda etkindir.
İrritabl bağırsak sendromu, kramplar, hazımsızlık, gaz ishal ve kolik semptomlarını azaltabilir.
Papatya çayı adet döneminde krampları hafifletmeye yardımcı olabilir.
Emziren anne ve bebekleri için de yararlıdır. Taze hazırlanan çayın ılıtılarak bebeğe verilmesi gaz çıkarmasına yardımcı olur. Ayrıca papatya bitki çayı hafif yatıştırıcı etkisi ile de bebeğin rahat uyumasını sağlar. Emziren annenin papatya çayı içmesi de bu olumlu etkiyi artırır ancak miktar günde iki.

Sakinleşmek İçin Papatya
Sakinleşmek İçin Papatya

Bebekler Papatya Çayı İçer mi?

Bebeklerde kullanımı öncesi doktorunuza danışmanız gerekir. Farenjit, bademcik iltihabı, larenjit, ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında gargara olarak kullanılması şikayetleri hafifletir. Papatya çayı içmek çoğu insan için hiçbir risk teşkil etmez ancak papatya ailesinden olan yakup otu ve krizantem gibi bitkilere alerjisi olan bireylerde, papatya alerjisi de ortaya çıkabilir. Ayrıca papatya içeren kozmetik ürünler, göz ile doğrudan temas ederse tahrişe neden olabilir. (medicalpark)

Hurmanın Faydaları//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu