GündemKöşe Yazıları

SANAT İLE CAN BULAN RESİMLER

Sanat, milyonlarca yıldır olmasa da binlerce yıldır insan yaşamının bir parçası olmuştur.

SANAT İLE CAN BULAN RESİMLER

Sanat, milyonlarca yıldır olmasa da binlerce yıldır insan yaşamının bir parçası olmuştur. Her ne kadar “sanat” kelimesini genellikle müzelerde ve sanat galerilerinde gördüğümüz görsel eserlerle ilişkilendirsek de, resim, heykel, mimari ve diğer sergilerin dışında bize sunabileceği çok şey var.

HAYAL GÜCÜ VE ÖTESİNE

Buzz’ı bilirsiniz şu oyuncak hikayesindeki mor adam evet onun da bu tarz bir lafı var ‘Işık yılı ve ötesine?’’ sanırım bu tarz bir şeydi. Benim hedefim ise hayal gücü ve ötesine ulaşabilmek.

Sanat sadece duvarlarda veya evinizin diğer bölümlerinde değişiklik yapmaz, aynı zamanda insan olarak sizi tamamen alıp başka diyarlara götürür sizi tamamen değiştirir. Bugün sanatın günlük hayatımızdaki önemine ve sanatın yaşam tarzınızı nasıl etkilediğine bakacağız.

Haydi gelin ne bekliyoruz?

Resim, kitap, fotoğraf, film ve tiyatro sanatçılar için para yaratmanın ötesindedir. Bir yaşam biçimini temsil ediyorlar.

Sanat, bizi şu anda dünyada olup biten her şeyden uzaklaştırabilecek bir tür güzelliği gösteriyor. Üstelik olumsuz düşüncelerin yerini olumlu düşüncelere bırakıyor, karanlığın ortasında da ışığın olduğunu, farklı bir açıdan bakmaya istekli olduğunuz sürece dünyanın ne kadar güzel olduğunu hatırlatıyor.

Yaratıcılık ve sanat hayata daha fazla mutluluk getirir:

Daha önce hiç sizi keyifle dans ettiren bir müzik dinlediniz mi? Veya hayata bakış açınızı olumlu yönde değiştiren bir film izlediniz mi? Yoksa hayatınıza daha fazla anlam katmanın yolunu açan bir kitap mı okudunuz? Her iki durumda da bunlar sanatın insanların hayatlarına nasıl dokunduğunu gösteren örneklerden sadece birkaçı. Vizyonlarını hayata geçiren sanatçılar, sık sık sanat eserleri ortaya koymaktan mutluluk duyarlar. Müzisyenler müziklerini başkalarıyla paylaşmaktan mutluluk duyarlar. Yazarlar, düşüncelerini ve yaratıcı süreçlerini bir günlüğe yazmayı anlamlı buluyorlar. Hangi sanat türüne dalmış olursanız olun, bu tür insanların sanatını, anlamını, amacını herkesle paylaştığında hissettiği mutluluğun aynısını siz de hissedeceksiniz.

Sizlere çizmiş olduğum bir resmi paylaşacağım bu resim sizde ne etki bırakıyor? İşte bu çok önemli mutluluk sevgi, ne kadar sevimli bir resim ya da bu da ne böyle diye anlamlandıramayabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. Umarım siz de hayal gücünüzün seline kendinizi bırakırsınız ve su sizi berrak bir yere bırakana dek süzülür ve ilham ışığınızı bulursunuz.

Herkese mutlu sanat günleri.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu