Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Şaşırtıcı Bilimsel Keşifler

Dünyanın farklı bölgelerinden pek çok uzman, gezegenimiz ve bedenlerimiz hakkında şaşırtıcı keşifler yapmaktadır. Bu yazımızda şaşırtıcı bilimsel keşiflerden birkaçını sizin için derledik!

 

Şaşırtıcı Bilimsel Keşifler

Araştırmalara göre  her yıl yayınlanan yaklaşık 2,5 milyon yeni bilimsel keşif bulunmaktadır. Yeni gezegenleri keşfetmekten kendi anatomimizle ilgili en son haberleri öğrenmeye kadar, gözlerimizi açmaktan asla vazgeçmezler ve daha büyük resme bakmamıza yardımcı olmaktadırlar. Şaşırtıcı Bilimsel Keşifler ile karşınızdayız

Gece boyunca 100’den fazla kez uyanırız

Her Gece Aynı Saatte Uyanmak Bu Nedenlerden Olabilir! | Viraliste.com

Gece boyunca uyumanın sıradan ve alışkanlık olduğunu düşünüyorsanız, sizi bir sürpriz bekliyor olabilir. Ayrıca bir çalışmada, gece boyunca 100’den fazla kez uyandığımız sonucuna varılmıştır.

Bunun nedeni, vücudumuzdaki bir nörotransmiterin, birçok kez uyanmamıza neden olan adrenalin ile ilgili olmasıdır. Ancak bu iyi bir şey çünkü daha kaliteli uyku aldığımız anlamına gelmektedir. Kısa uyanışlar beynimizi sıfırlar ve uykuya daldığımızda daha iyi bir hafıza sağlar.

Bilim adamları artık bulutlardan kar yağışı üretebilirler

Şaşırtıcı Bilimsel Keşifler

Bilim adamları, bulutlardan gelen kar yağışını üretmek için belirli yöntemlerin nasıl kullanılacağının sonucuna varmıştır. Buna bulut tohumlama yöntemi denilmektedir. Kısaca yağmur, kar ve hatta buz yapmak için bulutlara birçok farklı türde madde konulur. Bunun başarılı sonuçlandığı doğrulanmıştır ve bazı yerlerde kar yağışı gerçekten artmıştır. Sadece bu da değil, bu uzmanlar yaklaşık 67 dakika boyunca hiç kar olmayan yerlerde yeni kar yağışı yapmayı başarmışlardır.

Köpekler kendilerinin farkındadır

Şaşırtıcı Bilimsel Keşifler

Köpekler ayrıca sahiplerinin (veya herhangi birinin) eylemlerini kendi bedenlerinin var olduğunu bilerek organize etme yeteneğine sahiptir. Yürümeye başlayan bir çocuğunkine eşit, benzer
bir düşünme biçimlerine sahiptir. Kısaca vücutlarının orada ve hareket ettiğinin bilincindedir. Bu doğru olduğundan, köpekler her eylemin bir sonucu olduğunu anlamak gibi çok daha karmaşık zihinsel düşüncelere sahip olabilirler.

Hapşırmanın Çeşitli Nedenleri

Hapşırmak Nedir? Nasıl Hapşırmalıyız? | Bilim Ve Tekno

Hapşırmak vücudumuzu güvende tutmaya yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemimizi sağlıklı tutmada önemli bir faktördür. Genel olarak konuşursak, hapşırmamızın nedeni bir şeye alerjimiz olması veya nezle olmamız olabilir.

Ancak egzersiz sonrası gibi hapşırmaya neden olan başka birçok faktör vardır. Egzersiz yaptığımızda, hiperventilasyon yaparız ve bu, burnumuzun ve ağzımızın kurumasına neden olarak hapşırmamıza sebebiyet vermektedir. Ayrıca kaşlarınızı yolmak sizi hapşırtabilir. Çünkü yüzümüzdeki sinirlerden birini harekete geçirmiş oluruz.

 

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Bilim Dünyasını Şok Eden Keşif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu