Dünyadan Haberler

Schengen Vizesinde Dijital Devrim: Başvuru Süreci

Schengen vizesinde dijital yenilik! Başvuru süreci ve tüm yenilikler ile ilgili detayları sizin için derledik. İşte tüm detaylar...

Schengen Vizesinde Dijital Devrim: Başvuru Süreci

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen vizesi başvurularının internet üzerinden yapılabilmesine olanak tanıyan önemli bir düzenlemeyi onayladı. Şimdi ise gözler, bu dijitalleşmenin altyapısının nasıl hazırlanacağına çevrildi. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar:

Schengen Vizesi Dijitalleşiyor

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları tarafından 13 Kasım’da kabul edilen Schengen vizesinin dijitalleşme kararı, Komisyon onayının ardından AB’nin Resmi Gazetesi’nde yayımlandı. Bu önemli düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, vize başvurularını kapsayan yeni bir dijital platformun Komisyon tarafından oluşturulacağı belirtildi.

Schengen Vizesinde Dijital Devrim: Başvuru Süreci

Dijital Platformla Kolaylık

Yeni dijital platformun oluşturulmasının ardından, Türkiye dahil Schengen vizesine tabi ülkelerin vatandaşları, konsolosluklara ya da büyükelçiliklere gitmeden çevrimiçi vize başvurusu yapabilecek. Artık -belirli istisnalar haricinde- vatandaşlar için vize işlemleri daha kolay ve erişilebilir hale gelecek.

Online Başvuru Sonrası Adımlar: Schengen Vizesi Süreci Nasıl İşleyecek?

İnternet üzerinden başvuruyu tamamladıktan sonra, başvurular ilgili ülkenin ulusal vize sistemlerine iletilerek işleme konacak. Vize başvuru sahipleri, bu platform aracılığıyla vize sürecinde talep edilen tüm belgelerin dijital kopyalarını yükleyebilecekler. Ayrıca, başvuruda bulunmak isteyenler, Schengen vizesi ücretlerini de bu platform üzerinden ödeyebilecekler. Vize sonuçları da yine aynı internet sitesinde duyurulacak.

Schengen Vizesinde Dijital Devrim: Başvuru Süreci

Yeni düzenleme ile birlikte, vizeler artık pasaportlara fiziksel olarak basılmayacak. Bunun yerine, şifrelenmiş dijital vizeler başvuru sahiplerine sunulacak. Bu sayede, vize süreci daha hızlı ve kullanıcı dostu bir şekilde tamamlanabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Türkiye’ye Vize Serbestliği Geliyor mu?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu