Gündemİlçe Haberleri

Şehre Vefa Meclisi Birinci Yılını Kutladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz, Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi'nin kuruluş yıldönümü ve "Vefada Fark Oluşturanlar" ödül törenine katıldı. Balıkesir Öğretmenevi'nde düzenlenen programda, şehir gönüllüleri ve meclis üyeleri bir araya geldi.

Şehre Vefa Meclisi Birinci Yılını Kutladı

Sehre Vefa Meclisi Birinci Yilini Kutladi 1

“Balıkesir’in en önemli vefa hareketlerinden biriyiz”

Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi Başkanı Gökmen Karadağ, selamlama konuşmasında, meclisin kuruluş yılında emeği geçen herkese teşekkür etti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu olarak başlayan yolculuklarının, “Şehre Vefa Kente Atılan İmza” mottosuyla devam ettiğini belirtti. Karadağ, meclisin 55 kişilik yürütme kurulu, 400 kişilik gönüllüsü ve 11 ilçeden temsilcisiyle Balıkesir’in en önemli vefa hareketlerinden biri haline geldiğini ifade etti. Ayrıca, ilk ekibin bir üyesi olan Semra ablanın kaybına da değinerek rahmet diledi.

Sehre Vefa Meclisi Birinci Yilini Kutladi 2

Başkan Yücel Yılmaz: “Balıkesir, vefalı bir şehir”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuşmasında 2019 yılında kurulan Balıkesir Kent Konseyi’nin, şehrin tüm kesimlerini kucaklayan bir yapıya dönüştüğünü söyledi. Şehirdeki insan kaynağının büyük olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, Kent Konseyi’nin şehirdeki herkesin sesini duyurabildiği kurumsal bir yapı olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Bu şehir vefalı bir şehir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, şehrini her şeyiyle sahiplenerek birleştirici olmak zorunda. Şehirde ne varsa bütün halinde tutup, sahibi var demek zorunda. Kent Konseyleri bu amaçlı yapılar. Gönüllülük esasıyla çalışan tüm Kent Konseyi üyelerine teşekkür ediyor, Şehre Vefa Meclisi’nin birinci kuruluş yıldönümünü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Sehre Vefa Meclisi Birinci Yilini Kutladi 3

Vefada Fark Oluşturanlar Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Programın ardından “Vefada Fark Oluşturanlar” ödül törenine geçildi. Engelsiz Düşler Tiyatrosu kurucusu Tamer Çallıoğlu’na, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün tarafından ödül takdim edildi. Ayrıca, kentin sanat yaşamına katkı sunan Nilgül Bulca’ya ödülünü Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile eşi Pelin Orkan, Türk Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey’e ise ödülünü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz takdim etti.

Haber: Bülten

Balıkesir’de Şehre Vefa Meclisi Kuruldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu