GündemGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Şehrin İsteğini Yerine Getiren Liderlik On’da

Şehrin İsteğini Yerine Getiren Liderlik On’da

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz MERHABA Muhabiri Muhammed Can Akyürek’in sorularını yanıtladı. Balıkesir’de özellikle gençlerin başkanı sloganı ile gençlere yönelik çalışmaların önde olduğuna işaret eden Akyürek bu yönde alınan kararların nasıl alındığını sordu.

 

ENCÜMENE GELEN ÖNEMLİ KONULAR

Balıkesir’e yapılacak hizmetlere ilişkin istişare kültürü vurgusu yapan Başkan Yücel Yılmaz Marmara Belediyeler Birliğinde gündeme gelen önemli konulara da değindi. Yerelde tecrübe paylaşımlarının önemine dikkat çeken Başkan Yücel Yılmaz “ana konularımız var ”diyerek küresel ısınma, etkenler ve sonuç odaklı yapılması gerekenlerin kararlarını aldıklarını söyledi.

TOPLUMUN HER KESİMİNDEN GÖRÜŞ ALIYORUZ

Toplumun her kesimiyle görüşülerek ihtiyaç duyulan şeyleri ortaya koyduklarını belirten Başkan Yücel Yılmaz, “ Sonuçta demokratik ortamda beğenmediği birşeyi herkes eleştirebilir. Biz toplumun çoğunluğunun istediği şeylere yönelik işler yapmak durumundayız ve bunları yapmaya çalışıyoruz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerimiz olarak sürekli halkımızın içerisinde STK’larımızla beraber ihtiyaç duyulan neyse o hizmete ilişkin sorarak ve ortaya koyarak iş yürütüyoruz”dedi.

ANA KONU DENİZ KİRLİLİĞİ VE ENDEMİK BİTKİ ÖRTÜSÜ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz şehre kazanım sağlayacak etütler çalışma yaptıklarını söyledi. Yereldeki tecrübelerin önemine değinen Başkan Yücel Yılmaz Gündemde olan deniz kirliliği, bitki örtüsü, Ergene havzası konularında yapılan değerlendirmelerle önemli girişimlerde bulunduklarını belirtti.

ENCÜMEN’DE ÖNEMLİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Marmara Belediyeler Birliği encümen toplantısı geçtiğimiz hafta Balıkesir’de yapıldı.132 belediye’nin oluşturduğu birliğin toplantısını yaptık diyen Başkan Yücel Yılmaz, “ Encümende de Bursa Büyükşehir, Sakarya Büyükşehir, Edirne Belediyesi, Gelibolu Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dönemin başkanı Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Büyükakın encümen toplantımızı yaptık. Marmara denizinin kirliliği ve Marmara denizinin etrafındaki endemik bitki örtüsü bizim ana konumuz. Yereldeki tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Ergene havzası bu haftaki ana konumuzdu ve toplantımızı gerçekleştirdik. ”şeklinde konuştu.

“GENÇLER İÇİN EMPATİ YAPIYORUZ”

Balıkesir’de gençlerle ilgili çalışmaları önemseyen ve “gençlerin başkanı” sloganı ile gençlerin gönlünü fetheden Başkan Yücel Yılmaz, “ Bir şehir geleceğini düşünüyorsa gençlerine yatırım yapmalı. Biz de gençleri tanıyoruz. Benim de yaşım her ne kadar gençlere göre katlanmış olsa da; kendini genç hissedenlerdeniz, empati kuruyoruz ve onlar ne isterse onları yapıyoruz.” dedi.

“ARZU EDİLEN İSTEKLERİ YERİNE GETİRME GAYRETİNDEYİZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Gençlere dönük sosyal faaliyetler, genç eğitimlerine katkı, eğlencelerine katkı, kendi başlarına yapamayacakları bir konser düzenlemek bizim ilgi alanımıza giriyor”. Dedi. Bir seri etkinlikler planladık diyen Başkan Yılmaz, “Gençler şehirde bu hafta sonu ne yapalım dediklerinde birkaç seçenek sunmaya çalışıyoruz. Farklı etkinlikler yapıyoruz. Kimisi üniversite sınavına hazırlanıyor. Kimisi mesleki yeterlilikle ilgili sınavlara hazırlanıyor. Kimisi sporda başarılı olmaya çalışıyor ve donanımlarını attırmaya çalışıyorlar. Onların kariyer planlamaları, girişimcilik ruhu, yaratıcılık dediğimiz inovasyon çalışmaları her alanda arzu ettikleri faaliyet alanları açmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“YAPACAĞIMIZ İŞ ÖNCESİ TOPLUMUN HER KESİMİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Balıkesir’de hizmetlere ilişkin yapılan olumsuz eleştirilere ilişkin Muhammed Can Akyürek’in sorularını yanıtlayan Başkan Yücel Yılmaz şöyle konuştu: “ Demokratik bir ülkeyiz herkes kendi bakış açısına göre değerlendirebilir ama bizim birinci belediyecilik unsurumuz katılımcı belediyeciliktir. Toplumun her kesimiyle görüşülerek ihtiyaç duyulan şeyleri ortaya koymak. Sonuçta demokratik ortamda herkes eleştirebilir. Biz toplumun çoğunluğunun istediği şeylere yönelik işler yapmak durumundayız ve bunları yapmaya çalışıyoruz. Balıkesir’de kimse şunu diyememeli ve o fırsatı yapacak işlerde yapmamalı ‘yaptım oldu’.da olmamalı. Biz bunu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerimiz olarak sürekli halkımızın içerisinde STK’larımızla beraber ihtiyaç duyulan neyse o hizmete ilişkin sorarak ve ortaya koyarak yapıyoruz.”

“ TOPLUM FAYDASINA İSE İSTEKLERE EVET DİYORUZ “

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İktisat denen bir şey var yani sınırsız talep sınırlı personel, zaman ve bütçe diyerek doğru kararın liderlikle alındığına işaret etti.

Başkan Yılmaz, “ Doğru olanları yapma sırasını karar verebilmek için liderlik gerekiyor bu bazen beğenilmiyor olabilir ama bu işlerin yapılış şekli ve yapılma nedeni aslında toplumca tamamen kabul görmüş şeyler. Biz olsak önce bunu yapardık buda başkanlığın bize verdiği yetkiyle bizim istişare ettiğimiz insanlarla ortaya koyduğumuz bir şey. Burada sonuçta toplumun faydasına çalışıyoruz. Toplumun istemediği bir şeyi yapma yanlışlığını yapacak insanlar değiliz ”dedi. HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu