Dünyadan Haberler

Silahlı Saldırılarda Ölenlerin Sayısı 200’e Çıktı

Nijerya'nın Plateau eyaletinde 25 Aralık tarihinde meydana gelen ve silahlı kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, yaralanan bazı kişilerin hayatını kaybetmesi sonucunda ölü sayısı 200'e ulaştı.

Silahlı Saldırılarda Ölenlerin Sayısı 200’e Çıktı

Nijerya’nın Plateau eyaletinde 25 Aralık tarihinde meydana gelen ve silahlı kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, yaralanan bazı kişilerin hayatını kaybetmesi sonucunda ölü sayısı 200’e ulaştı. Bokkos Bölge Başkanı Monday Kasa, yaptığı açıklamada, saldırıların ardından hastaneye kaldırılan yaralılardan bazılarının yaşamını yitirmesiyle ölü sayısının 200’e çıktığını belirtti. Ancak, bu sayının artmasından endişe edildiğini ifade etti.

Kasa, saldırılarda kaybedilen kardeşlerinin ardından toplumun yas tuttuğunu ve hala birçok kişinin kayıp olduğunu, arama-kurtarma çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi. Saldırılar, Plateau eyaletine bağlı Bokkos ve Barkin-Ladi bölgelerinde gerçekleşmişti. Daha önce yapılan açıklamalarda 148 olarak belirtilen ölü sayısı, yeni kayıpların eklenmesiyle arttı. Ayrıca saldırılarda birçok ev, araç ve motosiklet de zarar gördü.

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, saldırının ardından devlet kurumlarına derhal harekete geçmeleri, bölgeyi tarayarak suçluları yakalamaları talimatını vermişti. Saldırıların detayları ve motivasyonu henüz net değilken, olay ülkede güvenlik endişelerini artırdı.

 

 

AA

DSÖ: ‘Dünya Genelinde 4 Milyar Kişi Risk Altında’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu