Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı Kapalı Pazar Yerinde Virüs Tedbiri, Cumartesi Pazarı Pazartesi Kuruldu

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 11-12 Nisan tarihleri arasında sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi nedeniyle Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde cumartesi kurulan sebze meyve pazarı vatandaşların mağdur olmamaları adına Pazartesi günü kuruldu.

Pazar yeri girişlerinde ve esnafların yerleşiminde tedbir üst seviyeye alındı. Dört ayrı noktadan Pazar yerine alınan vatandaşların ateşleri tek tek ölçüldü. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması bulunanlar Pazar yerine alınmayarak evlerine gönderildi. Maske uygulamasında ise yanlarında maskesi bulunmayan vatandaşlara Sındırgı Belediyesi tarafından Akpınar Yaşam merkezinde üretilen maskeler verildi.

Seçme Sistemi Tarih Oldu

Tezgahlara koyulan uyarı tabelaları ile birlikte Zabıta ekipleri tarafından sergi açan esnaflarında hijyen ve sağlık denetimleri yapıldı. Esnaflar sebze ve meyveleri seçtirmemeleri maskesiz ve eldivensiz işlem yapılmaması konusunda uyarıldı. Pazar yerinde sergi araları geniş tutulduğu gibi sadece ilçe esnafının tezgah açmasına müsaade edildi. Fahiş fiyat uygulaması konusunda da Zabıta ekipleri takipteydi. Esnafların kurallara uyduğu ve etiket oyunlarına yer vermediği gözlemlenirken vatandaşlar da uygulamadan memnun kaldı.

Kademe Biriminden Dezenfekte İstasyonu

Sındırgı Belediyesi Kademe biriminde üretilen dezenfekte kabinleri Pazar yeri girişine yerleştirilerek vatandaşlar bu kabinlerden dezenfekte işlemleri uygulandıktan sonra içeriye alındı. Pazar kurulmadan önce de kapalı Pazar yeri jeotermal su ile yıkanarak dezenfekte edildi.
Sındırgı Belediye başkan yardımcısı Çağrı Çağatay Çavdar da Pazar yerinde esnafları gezerek duyarlı davranışları için teşekkür etti. Aynı zamanda esnaf ve vatandaşlara sosyal mesafe konusunda dikkatli olmaları uyarısı da yapıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu