Gündemİlçe Haberleri

SINDIRGI’DA BEREKET FIŞKIRIYOR

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ilçeye kazandırılan hizmetlerin yaşam kalitesini yükselten ve ilçe üreticisinin ekonomisine yansıyacak dokunuşlar olduğunu söyledi. Başkan Yavaş “hayaldi gerçek oldu” denebilecek termal sıcak su, sorun olan altyapı, parke taş ve üretici kesimin gölet ihtiyacının giderilmesi ile sağlanan kazanımlara vurgu yaptı.

Sındırgı Belediyesi tarafından ilçenin çehresinin yöresel mimariye uygun dokularla inşa edildiğini belirten Başkan Yavaş, termal turizmde de mesafe alan ilçenin, asfalt yolla karşılanan turizmcileri ağırladığını ve kırsalda yaşayan halkın Sındırgı ögelerini taşıyan el emeklerinin her yönden vatandaşa katkı sunduğunu ifade etti.

BU İLÇEDE KAZANÇ VAR

İlçede gözle görülen çevresel değişim meydan düzenlemeleri ve parklarla renk kazanırken üretimin durmadığı Sındırgı’da her iş kolundan ekonomik gelişim ve kazanç sağlamak mümkün. Üreten doğal şehir Sındırgı adıyla Başkan Ekrem Yavaş ilçemizin adı yıl boyunca farklı illerde duyuldu. Gerek fuarlara sağlanan katılımla gerekse ürettiğimiz projelerle Sındırgı bir marka şehir halini aldı .İlçede yaşayan halkımızın kendi öz çalışmaları ile elde edilen el becerileri ile Sındırgının adını taşıyan yöresel ürünler pazarda satışa sunularak, Turizm için Sındırgımıza gelen ziyaretçilerimize sunuluyor.Hem üretene hem de tüketene Sındırgı bereket sunuyor…”dedi.

TERMAL SU İLÇENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

2008 yılında temelleri atılan 24 km mesafedeki sıcak suyun 2014 yılında ilçeye ulaştırılması ile 30 yıllık özlem son buldu. İlçenin 2006 yılında termal turizm bölgesi ilan edilmesi ve örnek tesis Emendere Termal Otelin yapılması başlayan turizmle gelişme hayalleri de her geçen gün yükselen termal tesislerle gerçeğe dönüştü. İlçede mevcut 3 büyük termal tesis hizmet verirken yenilerinin yapılması için de girişimler devam ediyor. Termal su turizmi etkilediği kadar konut ısıtmasında kullanılması da vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Çevreci enerjinin ısıtmada kullanılması 2018 yılına kadar yap işlet devret modeli ile ihaleyi alan şirket tarafından sağlanıyordu. Firmanın yetersiz kalması ve vatandaşların çeşitli sorunlar yaşamasına karşın Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş konuya duyarsız kalmayarak Jeotermal şirketini belediye bünyesine kazandırdı. Sındırgı Belediyesi iştiraki SINJET A.Ş. adı altında sorunların giderilmesi ve vatandaşlara konforlu bir ısınma sunulması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

ÖNCELİKLİ ÇALIŞMA “ALT YAPI

Sındırgı Belediyesi ve BASKİ işbirliği ile öncelikli olarak 75 mahallede alt yapı sorunu giderildi. 30 milyonu yer altına yatıran başkan Yavaş vatandaşların sağlığının her şeyden üstün olduğunu belirtti. İlçe merkezinde başlayan çalışmalar neticesinde 50 yıllık sorunlar çözüldü. Halk dilinde asbestli borular olarak bilinen ve kanserojen etki yaratan içme suyu hatları yenilendi. Kanalizasyonu olmayan yerlere yeni hat, yetersiz olan alanlarda ise tamirat çalışmaları gerçekleştirdi. Doğal şehir ünvanı ile ziyaretçilerin beğenisini kazanan ilçe de 25000 konutluk arıtma tesisi için çalışmalar devam ediyor. Arıtma tesisi ile çevre bilincinin artması, doğal yaşam alanları ve derelerin daha temiz kalması hedefleniyor. Kırsal mahallelerde gerçekleştirilen hat döşeme, sondaj ve yapılan depolar ile içme suyu ve kanalizasyon problemi ortadan kalktı.

PARKE TAŞINDA REKOR

İlçe merkezinde yürütülen alt yapı ve sıcak su hattı çalışmaları vatandaşlara zorlu günler yaşattı. Ancak çalışmaların tamamlanması ile birlikte hızlı bir şekilde ekipler parke taşı döşeme ve tamirat çalışmalarını sürdürüyor. İlçe merkezinde 271.000 metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirildi. Bu kapsamda Akhisar ve Balıkesir caddeleri de kaldırım çalışmaları ile birlikte farklı bir görünüme kavuştu. Yapılan toplu ihale ile kırsal mahallelerde vatandaşlar çamurdan kurtuldu. Alt yapısı tamamlanan mahallelerde 386.000 metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirildi. Tarihin en büyük parke taşı yatırımı ile cadde ve sokaklar güzelleşiyor.

ULAŞIMDA BÜYÜK YATIRIM

Cumhuriyetin tarihinin en fazla yol yatırımı gerçekleşen ilçede tamamlanan Sındırgı – Gölcük yolu, devam Sındırgı – Akhisar karayolu ve Çevre yolu çalışmalarının yanında kırsal mahallelere 286 km asfalt yol kazandırıldı. Termal turizm alanında güzel bir ivme yakalayan ilçenin ulaşımının kolaylaştırılması adına birçok çalışma gerçekleştiriliyor. Kolay ulaşımın sağlanması ile ilçeye daha fazla ziyaretçinin gelmesi hedeflenirken, yapılan çalışmalarla aynı zamanda çiftçiye de destek sağlanıyor. Ulaşımın kolaylaşması ürünlerin pazara daha kolay ve ekonomik ulaşımını sağlaması kırsal da yaşayan vatandaşlara da kolaylık sağlıyor. Asfaltsız yol kalmayacak sloganı ile başlayan projede %95 oranında tamamlandı. Asfalt yol çalışmalarının yanında arazi yolları ve alternatif yollarda vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar Sındırgı Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir işbirliği ile devam ediyor.

GÖLETLER ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kırsalda tarımı arttırmayı hedefleyen başkan Yavaş çiftçilerin daha ekonomik üretim gerçekleştirmesi ve kaliteli ürünler yetiştirebilmesi için gölet çalışmalarına öncelik verdi. Yapılan göletler sayesinde özellikle yüksek rakımlı mahallelerde kornişon salatalık üretimi arttı. Sındırgı kornişon salatalık üretiminde kalite ve üretim yönünden birinci sıraya yükseldi.

BAŞARIYLA GEÇEN 5 YIL GERİDE KALDI

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ İlçemizde istihdamı arttırmak, yıllanmış sorunları çözüme kavuşturmak ve Termal Turizm ile gelişme yolunda 5 yılı geride bıraktık. Bu başarıların verdiği gurur ve mutlulukla artık geleceğe daha büyük bir umutla bakıyoruz. Şehirler uzun sürede şekillenen eserlerdir. Bizler bu eseri en güzel hale getirmek, gelecek nesillere muhteşem bir miras bırakabilmek için, ulaşımdan çevreye, kültürden sanata, spordan sağlığa birçok alana yöneldik. Doğal güzellikler arasında iki farklı termal kaynağın ilçemizin zenginlik kaynağı olduğunu önemsedik. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürüttük. Şehrin ısınmasında kullanılan termal kaynağın yürüttüğümüz çalışmalar ile termal turizmde kullanılmaya başlaması yeni istihdam alanlarının oluşmasını sağlıyor.” dedi.

BAŞKAN YAVAŞ “BİZDE DURMAK YOK”

Başkan Yavaş, “Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kaybettiğimiz güzellikleri ilçemize geri kazandırmanın ve istihdamı arttırmanın en önemli yolunun Termal Turizmde gelişme ile sağlanabileceğini gördük. Bizlerde bu doğrultuda projelerimize yön vererek ilçemizde turizm altlığı oluşturduk. Bu kapsamda kurumlarımız ve vatandaşlarımız ile işbirliği içerisinde ilçemizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Yürüttüğümüz tanıtım faaliyetleri ve sizlerin desteği ile Sındırgı, Termal Turizmin parlayan yıldızı olma yolunda ilerliyor. Genişleyen hizmet ağımızda kırsal mahallelerimizi de unutmadık. Tarımsal istihdamla ekonomik kazancı arttırarak göçün önüne geçmek için göletler öncelikli projelerimiz arasında yer aldı. Tarihin en büyük gölet yatırımı ile sulu tarımda çiftçimizin yüzünü güldürdük”

“DOĞAL ŞEHRE YENİ İMAJ”

“Halkımızın istek ve taleplerine göre sayısız hizmeti 75 mahallemize ulaştırdık. Kırsal mahallelerimizin tümünde gerçekleştirdiğimiz ulaşım ve parke taşı yatırımları ile yaşamı kolaylaştırdık. Sındırgı yüksek potansiyele sahip bir ilçe. Biz de hizmetlerimizi çok yönlü olarak sürdürmeye çalışıyoruz. İlçemizde yer altı çalışmaları başta olmak üzere, fiziki sorunları çözüme kavuşturduk. Ulaşımda tarihin en büyük yatırımını yaparak ilçemizin pazara ulaşımını kolaylaştırdık. Şimdi çehremize yeni bir imaj kazandırıyoruz. Bu sayede ilçemize gelen ziyaretçiler; istihdamın artmasına, esnafımızın ekonomik kazanç elde etmesine ve yeni tesislerin açılmasına olanak sağlıyor. Bizlere verdiğiniz sorumluluğun bilinciyle gece gündüz demeden Sındırgımız için çalışmaya devam ediyoruz. İlçemizin geleceğini şekillendirecek, vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak ve yaşam kalitesini arttıracak birçok projeye imza attık. 2014 yılında kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmenin mutluluğunu ve verdiğimiz sözleri tutmanın gururunu yaşıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle artık ilçemiz geleceğe umutla bakıyor.”dedi.

ŞİMDİ HASAT ZAMANI

Başkan Yavaş,”Yılların sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz beş yılda zorluklara birlikte göğüs gerdik. Tarihin en büyük yatırımlarını kazandırırken elbette cefa çektik. Artık hayata geçirdiğimiz projeleri ekonomik kazanca ve istihdama dönüştürme zamanı… Bu yönde ilerleyeceğiz ve birlikte daha güçlü bir Sındırgı’yı geleceğe armağan edeceğiz. Sındırgı büyüyor ve gelişiyor. Sındırgı’ya yatırımlar konusunda destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM başkanı Sn. Binali Yıldırım’a, Bakanlarımıza, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız hemşerimiz Hamza Dağ’a Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zekai Kafaoğlu’na ve taleplerimizi hayata geçirmemizde desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara, yöneticilerimize, Sındırgı Belediyesi çalışanlarına ve Sındırgı halkına teşekkür ederim.” Sözlerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu