Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da Sessiz Kalmadı

Sındırgı’da Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Kudüs ile ilgili ortak açıklama yapıldı. Tüm Dünya’da ve Türkiye’de olduğu gibi Balıkesir ve ilçelerinde de ABD Başkanı Trumb’ın Kudus’e yönelik çirkin ithamına ve Filistin’deki Müslümanlara yapılan şiddete karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Filistin’deki Müslümanlara yapılan zulme ve Mescid-i Aksa’ ya karşı Amerika ve İsrail’in tutumuna Sındırgılılar tepki gösterdi.

Sındırgı Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler Cuma namazı sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Sivil Toplum Platformu Adına TUGVA Sındırgı ilçe sorumlusu Öğr. Gör. Semih Çelebi basın açıklamasında bulunurken, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’ da tepkilerini dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalığın içerisinde Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, meclis üyeleri, Sındırgı Belediye personeli, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti temsilcileri, üniversite ve lise öğrencileri, yüzlerce vatandaş yer aldı.

Yayınlanan basın bildirgesinin ardından eller semaya açıldı. Tüm Müslümanlar için dua edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu