GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

“SINDIRGI’YI DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, 21. Uluslararası Yağcıbedir halı, Kültür ve Sanat Günleri Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Festivali ulusaldan uluslararası boyuta taşıdıklarını söyleyen Başkan Yavaş, 250 bin misafir hedeflediklerini söyledi.

Sındırgı’nın turizmine ve kültürel değerlerine katkı sunması amacıyla 21. Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivalini önemsediklerini söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “21. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali’ni tertip ediyoruz. Millet olabilmenin ana fikri geleceği kurgulayabilmektir. Geleceğe sağlam adımlarla gidebilmek ancak ve ancak kültüre, sanata, milli değerlere sahip çıkmakla olur. Yağcıbedir Halısı, Mehter takımı, değerlerimiz ile ulusaldan öteye uluslararası bir boyut kazandıracağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda festivalimiz yağlı güreşler ile başlayacak.1-2-3 Eylül’de de Sındırgı’nın düşman işgalinden kurtuluş tarihine kadar devam edecek. Çok güzel bir festival planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SINDIRGI’YA GELMEK İÇİN SAYISIZ BAHANE VAR”

Tüm Türkiye’den misafirleri festivale davet eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Sındırgı’da sanatı, kültürü yaymanın derdindeyiz. Bunu yaparken de turizmi canlandırarak, kaynak elde etmeyi planlıyoruz. Ana temamız, Sındırgı’nın etkinlikler memleketi olmasını istiyoruz. Sındırgı’nın her ayını etkinliklerle doldurarak, insanları ilçemize getirebilmek için bir bahane oluşturacağız aslında. Bunun için de son yıllarda termaliyle, Yağcıbedir Halısı ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan ilçemizde sporu da aktif hale getireceğiz. Balıkesir’de üç tane atlı cirit spor kulübü var. Üçü de Sındırgı’da yer alıyor. Bu kulüpler federasyon bünyesinde işler yapıyorlar. Mehter takımımız, Balıkesir bünyesinde belediyeye ait olan tek mehter takımı. İki tane yörük derneğimiz var. Kültür ve Sanatsal hangi kuruluşlar varsa bunlarla birlikte hareket edeceğiz. Benim 2004’ten beri üzerinde durduğum hadise stratejik planımızı termal ve turizm üzerine kurgulamak ve bunu da halka entegre etmek. Yani halksız kültürü yaşatma şansımız yok. Kültürün özü esasında halktır” ifadelerini kullandı.

“ALT YAPI ARTIK PROBLEM DEĞİL”

Sındırgı’da son yıllarda alt yapı sorunlarının tamamen çözüldüğünü söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Özellikle son beş yılda Sındırgı’nın alt yapı problemleri çözüldü. Bu sebeple artık insanların uğrak yeri olmaya başladı. Son iki yıla kadar Sındırgı alt yapı sorunlarıyla boğuştu. Yollarda çamur, tozlar vardı. Ziyarete gelenler için de bu bir eziyetti. Bizler şimdi bunu bitirince eskisinden daha iyi bir durumdayız. Bir insan bir şehre geldiğinde ne yer? Ne içer? Giderken ne götürür? Gibi problemleri çözmedikleri sürece turizmi geliştiremezsiniz. Biz bunu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“HANIMELİ ÇARŞISI ÖRNEK OLUYOR”

Akpınar Yaşam Merkezi’nde bulunan Hanımeli Çarşısı’nın diğer belediyelere örnek olduğunu söylyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Sındırgı Akpınar Yaşam Merkezi’nde 360 tane bayanımız var. O bayanlar Balıkesir’i temsil ettiler. Ahlat’ta Cumhurbaşkanımızla buluştular. Orada ilgi odağı oldular. Ahlat’ta Dursunbey Barana ekibi ve Sındırgı Hanımeli Çarşısı vardı. Balıkesir’in kültürünü ve sanatını orada temsil ettiler. Türkiye genelinde onlarca belediye Hanımeli Çarşımızı örnek aldı. Sındırgı’da Şerif Paşa Meydanımız var. Şerifpaşa Sındırgı’yı kuran kişidir. Biz meydanı tarihi bir şekilde düzenledik. Sanat atölyeleri, güreş müzemizi oluşturduk” ifadelerini kullandı.

“TURİZM İLÇEYE GELİR KAPISI OLACAK”

Turizm ve kültürel değerlerin bir döngü içerisinde ekonomiye de faydalı olacağını söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Sındırgı’da Güreş Müzesi’ni dolaşan vatandaşlar, daha sonra Hanımeli Çarşısına gelip oradan da yöresel hediyeler alıp gidiyor. Önemli olan müze gezilerini de ekonomiye katkı sağlayacak hale getirebilmektedir. Biz de her zaman bunu hedefledik. Neyimiz varsa biz değerlendirmeye çalışıyoruz. İyi niyetli olduk. Bu yıl bir elektrik kesintisi oldu. Biz seferber olduk. Leyleklerin göç yolundan en iyi şekilde geçmelerini sağladık. Tekirdağ ve Sındırgı ülke gündemine oturdu. Tekirdağ’da leylekler öldü. Sındırgı’da leylekler kurtuldu diye haber oldu. Leylek aynı leylek ve direğe konuyor. Ama bir ilçede olumsuz diğer ilçede olumlu bir haber oluyor. Bu da binlerce insana ulaştı. İlçemizin önemli bir tanıtımı yapıldı. Sonra Armutlu Köyünden bir çocuk çıkıyor. Doğayı, canlıları tanıtıyor. Binlerce takipçisi Sındırgı’yı tanıyor. Bu çok güzel” ifadelerini kullandı.

“YABANCI ÜLKELERDEN KATILIMCILAR OLACAK”

Yerli ve yabancı olmak üzere en az 250 bin konuk hedeflediklerini söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Biz bu festivali çok önemsiyoruz. Şehrin değerlerini büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu sene Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Kazakistan, Almanya, Kosova, Bosna ve Gürcistan’dan yabancı halk oyunları ekipleri katılacak. Ankara, Gaziantep, Akhisar, Kırklareli, Sındırgı ve Balıkesir halk oyunları ekibi yer alacak” ifadelerini kullandı.

“BENZERSİZ BİR FESTİVAL OLACAK”

Konserler, etkinlikler ve yarışmaların olacağı festival ile ilgili bilgi veren Başkan Yavaş, “Bizim festivalimiz derenin taşıyla derenin kuşunu vurma hadisesi. Yani kendi kültürümüzde var olan köylerimizde, kendi bölgemizdeki insanlarla bu festivali yapıyoruz. 100’ün üzerinde el sanatlarıyla ilgili festival katılımcıları var. Festivalimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Başpehlivan Ali Gürbüz, Hamza Köseoğlu ve daha pek çok pehlivanımızın katılacağı Yağlı Güreşler ile başlayacak. Sonrasında Dursunbey Barana Gecesi ekibi, Kepsut Hayatın Ritmini Yakala Grubu İlyas Yalçıntaş, Fatoş Kadıoğlu ve Gece Yolcuları Grubunun konseri olacak. Yöresel Sındırgı Gelinleri Sergisi, Tek kurşun Atış Yarışması, Yöresel Yemek Yarışması, Bisiklet Maratonu, Kuvayi Milliye Kahramanları Anma Törenimiz olacak. Tüm gün boyunca sürecek olan etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu