GündemSporTürkiye Gündemi

Sivasspor’un Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu

Sivasspor’un Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu. Sivasspor Teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdı. Yeni teknik direktörünü de açıkladı.

 

Sivassporun Yeni Teknik Direktoru Belli Oldu

 

Sivasspor’un Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu. Demir Grup Sivasspor, teknik direktörlük görevine Servet Çetin’in getirildiğini duyurdu.

Servet Çetin 2019 yılından bu yana, Rıza Çalımbay’ın teknik ekibinde yardımcı antrenör olarak Sivasspor’da çalışıyordu. Sivasspor ile ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayacak. 42 yaşındaki Servet Çetin, Antalyaspor altyapısında başladığı antrenörlük kariyerinde Trabzonspor ve Konyaspor’da sürdürmüştü.

Servet Çetin futbolculuk kariyerinde 1 sezon Sivasspor forması giymişti. Yeni sezonda Sivasspor’un teknik direktörü oldu.

 

 

Sivasspor’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Demir Grup Sivasspor’umuzda hem futbolcu hem de yardımcı antrenör olarak görev yapmış eski milli futbolcumuz Servet Çetin, yeni dönemde teknik direktör olarak kulübümüze hizmet verecek.

4 sezon kulübümüze en iyi şekilde hizmet veren Servet Çetin’in, hem Sivas’ı hem de mevcut oyuncu grubumuzu en iyi tanıyan isimlerden biri olarak, bu görevi layığıyla yerine getireceğine şüphemiz yoktur.

2017 yılından itibaren farklı takımlarda antrenör olarak görev yapmış hocamızın, artık bilgi birikimini teknik direktör olarak aktarmasının hem Sivas, hem de Türk futbolu için bir kazanç olacağını düşünmekteyiz.

Çetin hocamıza ve teknik ekibine güvenimiz tam olup, birlikte yürüyeceğimiz bu yolda başarılar dileriz.”

 

Sivassporun Yeni Teknik Direktoru Belli Oldu 2

 

Servet Çetin Kimdir?

Servet Çetin, 17 Mart 1981 tarihinde Iğdır’da dünyaya geldi.  Bir süre altyapıda eğitim gören Çetin, ilk profesyonel sözleşmesini 1998 senesinde Kartalspor ile imzaladı.

İlk maçına ise 30 Temmuz 1999 tarihinde çıktı. 1998-2001 yılları arasında Kartalspor forması giyen Çetin, 51 maçta görev aldı. Ardından birer sezon Göztepe ve Denizlispor’da forma giydi.

2003 senesinde Süper Lig’in köklü kulüplerinden Fenerbahçe’ye transfer oldu. 3 sezon formasını giydiği Fenerbahçe’de 36 maçta forma giydi. Çetin, defans mevkiinde oynaması sebebiyle yalnızca 3 gol atabildi.

2006-07 sezonunu Anadolu ekibi Sivasspor’da geçiren Çetin, kariyerinin en istikrarlı dönemini ise 2007 senesinde transfer olduğu Galatasaray’da yaşadı.

2007-12 yılları arasında, Süper Lig’in bir diğer köklü kulübü Galatasaray’da 117 maçta forma şansı bulan Servet Çetin, mevkii gereği fazla gol şansı bulamamasına rağmen 10 kez rakip ağları havalandırmayı başardı.

Galatasaray’daki ilk sezonunda oynadığı 61 resmî maçın 59’unda forma giyen Servet Çetin, aynı sezon Galatasaray formasıyla Şampiyonluk sevinci yaşadı. Ayrıca 31 Mayıs 2012 tarihinde Galatasaray ile sözleşmesi bitti ve bir daha sözleşme uzatılmadı.

2012 senesinde Eskişehirspor’a transfer oldu. 2012-14 yılları arasında Eskişehirspor’da 39 maçta görev aldı. Daha sonra 2014 senesinde de Mersin İdman Yurdu’na geçti. Burada da 47 maçta forma giydi. 2016 senesinde ise futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu