Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakım

Siyah Nokta Bantları İşe Yarıyor Mu?

Siyah nokta bantları gerçekten işe yarıyor mu? Siyah nokta bantlarına dair merak edilenleri dermatologlar açıkladı…

 

Siyah Nokta Bantları İşe Yarıyor Mu?

Siyah nokta bantları ilk ortaya çıktığında özellikle burun üzerindeki siyah noktaları temizlediğine dair yaygın bir inanış vardı. Burun yüzeyine yapıştırılan bu bantlar kuruyup sertleştikten sonra çekildiğinde burun cilt yüzeyindeki siyah noktalara yapışarak söküp aldığına inanılmaktaydı. Ancak bu ne kadar doğru? Dermatologlar sizler için anlattı.

Siyah nokta bantları muhtemelen gözeneklerin içindeki birikintileri gidermede etkili olabilse de, etkileri uzun süreli değildir ve bu bantlar cilde yarardan çok zarar verebilir. İşte dermatologların siyah nokta bantları hakkında düşünceleri…

SİYAH NOKTA BANTLARI NASIL İŞE YARAR?

Teorik olarak siyah nokta bantları, gözenek içlerindeki birikintiye yapışarak gözeneklerinizi temizlemeyi hedefler. Dr. Purvisha Patel “Siyah nokta bantları, açık komedonları veya siyah noktaları yapıştırmak ve çıkarmak için bir tarafında yapışkan bulunan malzemedir” diye açıklıyor.

“Siyah noktalar, cildin gözeneklerindeki yağ havaya maruz kaldığında ve oksitlendiğinde (bu durum siyah görünmelerine neden olur) meydana gelir. Yapıştırıcı gözenekte yağı gerçekten tutar ve dışarı çekerse, siyah noktayı çıkarır.”

Ancak diğer dermatologlar, etkinlikleri konusunda o kadar ikna olmuş durumda değiller. Dr. Patel devam ediyor, “Bandın yapışma ve gözenekleri temizleme yeteneği değişken bir faktördür ve gözenek şeritleri herkeste, özellikle de yapışkan alerjisi olanlarda işe yaramayabilir.”

Dr. Jennifer Herrmann, “İşe yaradıklarına dair yaygın bir algı olmasına rağmen, çoğu gözenekleri ‘temizleyecek’ kadar güçlü değil ” diye ekliyor.

Siyah Nokta Bantları İşe Yarıyor Mu?

Siyah Nokta Bantları İşe Yarıyor Mu?

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Yapılışı:

Bir kapta hindistan cevizi yağını hafifçe eritin. Bunu yapmak için yağı mikrodalgada veya su buharında ısıtabilirsiniz. Sadece erimesi için yeterli olacak kadar ısıtın, çok sıcak olmamalıdır.

Eriyen hindistan cevizi yağına balı ekleyin ve iyice karıştırın.

Son olarak, karışıma toz tarçını ekleyin ve homojen bir maske elde edene kadar karıştırın.

Maskeniz hazır!

Kullanımı:

  • Yüzünüzü temizleyin ve kurulayın.
  • Parmaklarınızı kullanarak hazırladığınız maskeyi yüzünüze uygulayın. Göz çevresi gibi hassas bölgeleri kaçırın ve sadece T bölgesi veya problemli bölgeleri hedef alın.
  • Maskeyi yüzünüzde yaklaşık 15-20 dakika boyunca bekletin. Bu süre boyunca maske cildinizde kuruyacak ve sertleşecektir.
  • Süre tamamlandığında ılık su ile yüzünüzü durulayın. Maskeyi nazikçe ovalayarak çıkarabilirsiniz.
  • Yüzünüzü temiz bir havluyla kurulayın ve hafif bir nemlendirici uygulayın.

Bu maskeyi haftada bir veya iki kez düzenli olarak kullanabilirsiniz. Cildinizdeki gözenekleri temizlemeye ve cildinizi canlandırmaya yardımcı olacaktır. Ancak, herhangi bir alerjiniz veya hassasiyetiniz varsa, maskenin içindeki malzemeleri kullanmadan önce bir doktora danışmanız önemlidir.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu