Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

SMA’da Gen Tedavisi Başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA konusunda son derece hassas olduklarını söyledi. Sağlık Bakanı Koca,  gen tedavisinde hasta grubunun tespitinin gerçekleştiğini ifade etti. Detaylar haberimizde…

 

 

SMA’da Gen Tedavisi Başlıyor… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA konusunda son derece hassas olduklarını söyledi. Bakan Koca,  gen tedavisinde hasta grubunun tespiti gerçekleştiğini ifade etti. Ardından Fahrettin Koca, “Bu hastalığın istismar aracı olarak kullanılmasına tahammülümüz yok. SMA Bilim Kurulumuz var. Faydasının ispatı gerçekleşti. Beraberinde, ilacın temini sağlanıyor. Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulamak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek” ifadelerine yer verdi.

Saglik Bakani

SMA hastası bebeklerin tedavisinde dünyada sınırlı sayıda merkezde uygulanan gen tedavisi Türkiye’ye geliyor.

Sma Hastaligi

Kabine sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ailelerin yoğun olarak talep ettiği Zolgensma tedavisine ilişkin açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamada Başkan Koca, nadir hastalıklar için İstanbul’da sadece hücre ve gen terapileri uygulanacak bir hastane olacağını söyledi.

Öte yandan, hastanede bu hastalıklarda kullanılan ilaçları üretecek bir tesis bulunacağını da duyurdu.

SMA Bilim Kurulu’nun faydasının ispatı gerçekleşti. Ayrıca Bakan Koca, ilacın teminini sağladıklarını açıkladı. Sonrasında, “Gen terapisini SMA Bilim Kurulu kimlere uygulanacağını belirtti. Hangi hasta grubunda kullanılacağını tespit etti” ifadelerine yer verdi.

Sma Hastasi

Ayrıca Sağlık Bakanı Koca, etkili olduğu bir hasta grubu olduğunu da ifade etti. Ardından, “Uygulamak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek” dedi. Sonrasında, SMA konusunda son derece hassas olduklarını belirten Bakan Koca, “Bu hastalığın istismar aracı olarak kullanılmasına tahammülümüz yok” ifadelerini kullandı.

ZOLGENSMA Gen Tedavisi

Edinilen bilgiye göre, Zolgensma gen tedavisi, 2 yaşından küçük bebeklerde 1 kez uygulanıyor. SMA’lı bebeklerin 2 milyon dolar tutarındaki tedaviyi olmaları için Türkiye’de de birçok kampanya gerçekleşti.

Diş Hekimliği Uygulaması Başladı

Öte yandan Sağlık Bakanı Koca, diş hekimliği uygulamasının da 3 ilde pilot olarak başladığını duyurdu. Bakan Koca, “Yaklaşık 10 bin kişiye bir aile diş hekimi olacak şekilde planladık. Son olarak, yaklaşık 8 ila 10 bin arası aile diş hekimi bu projede görev alacak” ifadelerine yer verdi.

…SMA’da Gen Tedavisi Başlıyor…

Daha fazlası için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu