Türkiye Gündemi

Şok Eden Olay: Böyle Hırsızlık Görülmedi

İki çocukla yürüyen bir kadın, yolun karşısına geçerken içinde eşyalarının olduğu poşeti elinden düşürdü. Gerçekleşen ilginç hırsızlık olayını güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti.

 

Şok Eden Olay: Böyle Hırsızlık Görülmedi… İki çocukla yürüyen bir kadın, yolun karşısına geçerken içinde eşyalarının olduğu poşeti elinden düşürdü. Gerçekleşen ilginç hırsızlık olayını güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti. Olay, Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde önceki ay gerçekleşti. Gerçekleşen olayda, bir kadın yanındaki iki küçük çocukla birlikte yolun karşısına geçmek için yürümeye başladı.

Şok Eden Olay: Böyle Hırsızlık Görülmedi

Tablet ve Cep Telefonu

Kadının bir yandan da küçük çocuğun elini tutmaya çalıştı. Devamında, içinde toplamda 5 bin lira değerinde tablet bilgisayar ve cep telefonu olan poşet yolun ortasına düştü. Kadın, düşen poşeti fark etmedi. Devamında kadın, çocukları da alarak yolun karşısına geçerek yürümeye devam etti.

Şok Eden Olay: Böyle Hırsızlık Görülmedi

Aracından İnmeden Poşeti Çaldı

Olayın yaşanmasıyla poşetin birkaç saniye yol ortasında durmasının ardından seyir halinde ilerleyen bir araç poşetin yanına gelerek trafik ışıklarında durdu. Kırmızı ışığın yandığı süre boyunca poşeti inceleyen şahıs, aracın hareket etmesiyle birlikte kapısını açtı. Ardından, poşeti alarak saniyeler içinde gözden kayboldu. İHA’nın edindiği bilgiye göre, görenleri hayrete düşüren hırsızlık anları güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Sok Eden Olay Boyle Hirsizlik Gorulmedi 2

Hırsızlık olayında ne yapmak gerekir ?

Olay yeri inceleme ekibi veya birlikte yapmaları gerekir. Güvenlik güçlerini bekleyiniz. Olay yerine kimsenin girmesine izin verilmemeli. İhbar alındığında ortalığın toparlamaması için uyarı vermek gerekir. (evde meydana gelen hırsızlık olaylarında mağdurlar genelde ortalığı toplayıp, temizleme cihetine gitmektedirler).

Eve giren hırsızı öldürmek suç mu?

TCK’nın 81. maddesine göre evine giren hırsızı öldürmek suçtur. Aynı kanunun 25/1 maddesine göre meşru savunma sınırları dahilinde bu eylemin gerçekleşmesi durumunda faile ceza verilmez. 27/2 maddesine göre meşru savunma hali mazur görülebilecek biçimdeki heyecan ve korku ile aşılırsa da ceza verilmez.

Sok Eden Olay Boyle Hirsizlik Gorulmedi 4

Hırsızlar hangi kilidi açamaz?

Farklı kilit sistemlerini deneyerek en iyi sonucu elde etmeye çalışıyorlar. Burada akıllara, “hırsızlar hangi kilidi açamaz?” sorusu geliyor. Emir Şatak, bu konuda açıklama yaptı. Devamında, “Tuzaklı barel, çelik takviyeli barel, alarmlı barel, bu tür kilitlerin açılması daha zordur. Kapının açılma süresini uzatır” dedi.

…Şok Eden Olay: Böyle Hırsızlık Görülmedi…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu