GündemTürkiye Gündemi

Sokak Hayvanları Balıkesir’deki Modern Merkezde Bakılıyor

Sokak Hayvanları Balıkesir’deki Modern Merkezde Bakılıyor

Büyükşehir Belediyesince Tarım ve Orman Bakanlığının da katkılarıyla sokak hayvanları için 5 milyon lira yatırımla kurulan 20 bin 500 metrekarelik modern tesis, şimdiye kadar 19 bin 102 sokak hayvanına ev sahipliği yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı tesiste ameliyathane, röntgen ve diğer tıbbi cihazlar da bulunuyorlar. Tesisten 4 bin 725 hayvan sahiplendirdiler. Ayrıca 16 bin 500 hayvanın hem bakımı hem kısırlaştırılması tamamlandı.

Ziyarete açık olan ve çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması için etkinliklerin gerçekleştirildiği merkezde 9 veteriner hekim, 6 tekniker, 1 radyoloji teknikeri ve 20 diğer personel olmak üzere 36 kişi görev yapıyor. Çoğunlukla köpeklerin bulunduğu tesisin sakinlerinin günlük bakımları, temizlikleri ve tedavileri aksatılmadan özenle gerçekleştiriliyor.

20211230 2 51526769 72088664
 

 “Hayvan barınağımız için çokça paydaşımız var”

Yılmaz şöyle devam etti:

“Biz sokak hayvanlarımızı tamamen sahiplenen bir büyükşehir ve ilçe belediyeleri koordinasyonu yaşıyoruz. Burada sokaktaki hayvanlarımızın zor şartlarda beslenmesinden tutun hayvanseverlerimizle beraber onlara mama takviyesi yapıyoruz. Barınağımızda veteriner hekimlerimizle başta küpeleme, hırçın olan hayvanları dinlendirme, ehlileştirme hizmetini veriyoruz. Hayvan barınağımız için çokça paydaşımız var. Bunlardan biri gönüllülerimiz. Başka bir uygulamamız da yemek işi yapan firmaların kazandan dökülmeden artan yemeklerini kompost haline getirdiğimiz yiyeceklerle emeklerle hayvanlarımızı besliyoruz. Böylece israfı engellediğimiz gibi hayvanların da sağlıklı beslemesini sağlıyoruz.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu